Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Orhan Kaynar Futbol Turnuvası’nın yedincisi Vali Öz’ün başlama vuruşuyla start aldı. 

ASKF Futbol halı sahasında gerçekleştirilen turnuvanın açılış törenine Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Beyazlı, ASKF Başkanı Cahit Erdem, TGC Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Özdemir, TSYD Genel Sekreteri Ergun Ata ile cemiyet yöneticileri ve takım temsilcileri katıldı. 

 Açılış konuşmasını yapan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, “Rahmetli Orhan Kaynar, hem Trabzon basınına hem de futboluna büyük katkıları olmuştur.  Meslektaşlarımız hem spor etkinliklerine katılacaklar hem de aileleriyle birlikte şölen yapacaklar. Herkese başarılar diliyorum” dedi. 

Daha sonra söz alan ASKF Başkanı Cahit Erdem, “İki sene önce sayın başkan Turgut Özdemir bana Orhan Kaynar futbol turnuvasını ASKF’nin sahalarında yapmak istiyoruz dediğinde, kendisine burası sizin dedim. Orhan abimiz bu camianın değerli bir bireyiydi. Onun adının yaşaması için yapılan bu güzel organizasyonda bizimde elimizden bir şeyler geliyorsa ne mutlu bize.” dedi. 

TSYD genel Sekreteri Ergun Ata ise, “Yıllardır süre gelen bu organizasyonu devam ettirdiği için sayın başkan Turgut Özdemir’e teşekkür eder, tüm takımlara başarılar dilerim” dedi. 

Ergun Ata’dan sonra konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Mustafa Beyazlı’da yaptığı açıklamada, “Yıllardır süre gelen ve gelenek haline gelen Orhan Kaynar Futbol Turnuvasının 7. için bu yılda buradayız. Gördüğüm kadarıyla sayı her geçen gün artıyor. Buda Orhan abimizi sahiplendiğimizi gösteriyor. Orhan abinin adına yakışır bir turnuva olmasını diliyor ve katılan tüm takımlara başarılar diliyorum” diye konuştu. 

Beyazlı’dan sonra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise yaptığı açıklamada, "Trabzon kadim kültürü olan bir şehirdir. İlimizin en önemli özelliklerinden birisi de güçlü bir spor altyapısının olmasıdır. Spor kültürünü yaşatmak için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Trabzon’un bir diğer önemli yanı da basınının güçlü olması. Gazeteciler Cemiyeti de bu güzellikleri bir arada göstererek örnek organizasyonlara imza atmaktadır. Trabzon’un kadirşinaslığını bütün organizasyonlarda görüyoruz. Güçlü bir spor adamının, spor yazarının anısına bu organizasyonun yapılması Trabzon’un zenginliğidir. Spor dostluk, barış ve kardeşliktir. Katılımcı tüm guruplara başarılar diliyorum” görüşlerine yer verdi. 

Konuşmaların ardından yapılan başlama vuruşuyla turnuvanın açılışı gerçekleştirildi.

Turnuvanın ilk gününde yapılan karşılaşmalarda Hürriyet DHA61’i 7-5’lik skorla yenerken, TSYD ise Trabzon Belediyespor’u 4-3’lük skorla yendi.