TRABZON (AA) - Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Birdal Öztürk, gençlere sporu sevdirerek onları spora yönlendirmek, sporcu sayısı ve gençlik merkezleri üye sayılarını arttırmak için yoğun faaliyet gösterdiklerini bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de son yıllardaki yatırımlarla spor tesisi yönünden adeta çağ atlandığını belirterek, veliler ve öğretmenler başta olmak üzere herkesin gençleri spora yönlendirmelerinin önem taşıdığını vurguladı.

Sporun yarışmacı yönü ve sağlık için faydalarının yanı sıra çocukları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmada da önemli etken olduğuna dikkati çeken Öztürk, çocuklar ve gençlerin her zaman sporla iç içe olması gerektiğini ifade etti.

Öztürk, geleceğin teminatı gençlerin bedensel ve zihinsel gelişimini sağlamak için sporun etkili olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Şunu herkes çok iyi biliyor ki gençlerimizi spor sahalarına ve salonlarına çekemezsek onları başka alanlara itmiş olabiliriz. Yeni alışkanlıklar edinebilirler ki bunlar internet bağımlılığı da uyuşturucu da olabilir. Çocuk ve gençlerimiz kahvehane köşelerine sığınabilir, istemediğimiz bir gerçekle karşı karşıya kalabilir. Gençlerimize sporu sevdirerek onları spora yönlendirmek, sporcu sayısı ve gençlik merkezleri üye sayılarını arttırmak için yoğun faaliyetler gösteriyoruz. Bu anlamda müdürlük olarak, onların ilgisini çekebilecek yeni projeler geliştiriyoruz. Artık gençlerimiz tesislere daha fazla geliyor ama asla yeterli değil. Spor yapmayan çok sayıda çocuğumuz ve gencimiz var."