Türk sporcular zorlu müsabakalar öncesi söz verdiler; Londra biletini biz alacağız

Yarın Hayri Gür Spor Salonu’nda başlayacak olan 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Kota Müsabakaları öncesinde Türk boksörler kendinden emin. Ay-Yıldızlı forma ile olimpiyat vizesi arayacak olan 10 Türk sporcu,  “Londra biletini Trabzon’da alacağız, taraftarlarımızın desteği ile hedefimiz 10’da 10 yapmak” dediler.

14-22 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan ve 44 ülkeden 225 sporcunun ringe çıkacağı müsabakalarda Türk Milli Takımı Başantrenörlüğünü Kübalı Dagoberto Rojas Scott yapacak. Ay-Yıldızlı takım antrenörlerinden Nazım Dalkıran, iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini kaydederek, “10 sporcumuz da güçlü, moralli ve formda. Ben bütün sporcularımızın olimpiyat vizesi alacağına inanıyorum” diye konuştu. Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de sporcularına çok güvendiğini kaydetti, “Trabzon’da Ay-Yıldızlı fırtına esecek” ifadelerini kullandı.

TRABZONLU BOKSÖRLER BURUK
Milli takım adına yumruk atacak olan 10 sporcudan 4’ü Trabzonlu, ancak hiçbiri Trabzon kulüplerinde yer almıyor. Trabzon’da yeterli desteği göremedikleri için kendilerine kucak açan başka kulüplere imza atan sporcularımızdan 49 kiloda Ferhat Pehlivan ve 64 kiloda Yakup Şener Fenerbahçe’de, 69 kiloda Abdülkadir Köroğlu Beşiktaş ve 60 kiloda Fatih Keleş de Kocaeli Kağıtspor kulüplerinde boks yaşantısını sürdürüyor.
Milli takımdaki diğer sporcular  52 kiloda Selçuk Eker ve 56 kiloda Mehmet Topçakan Kocaeli Kağıtspor, 75 kiloda Adem Kılıççı ve 91 kiloda Ümit Can Patır Fenerbahçe, 81 kiloda Bahram Muzaffer Bursa Yıldırım Belediyespor ve 91 kiloda Erhan Muhammet Açı da Elazığ Belediyespor kulüpleri adına müsabakalara katılıyor.