61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu
 
Uzun yıllar boyunca sporun birçok dalında profesyoneller yetiştirmiş olan bu şehirde futbolun dışındaki branşlar dibe vurdular.
 
Büyük camia olmanın futboldaki başarıyla indeksli olmadığını, tüm branşlarla başarılara ulaşılmasıyla olduğunun farkındalığını göz ardı eden Trabzon’da, bu takımların düşmesi neredeyse kimsenin umurunda olmadı.
 
Trabzonspor Kulübü’nün futboldaki başarısı her geçen gün artmaya devam ederken, hem kulübün bünyesindeki takımlar hem de şehirdeki diğer üst düzeydeki takımlarda durumlar kötü.

1461 ÜST ÜSTE 2 YIL DÜŞTÜ
Trabzonspor’un pilot takımı 1461 Trabzon, mücadele ettiği Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona Play-Off parolası ile başlamasına rağmen üst üste aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle üst üste 2 yıl da 2 lig düşerek gelecek sezon 3. Lig’de mücadele edecek.
 
OFSPOR 3.Lİ'E DÖNDÜ
Yine Trabzon takımlarından ve Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ofspor, yeni çıktığı bu ligde maddi imkanlardan dolayı tutunmayı başaramadı ve 1461 Trabzon gibi gelecek yıl 3. Lig’de mücadelesini sürdürecek.
 
HENTBOL DİBE VURDU
Trabzonspor’un, Erkekler Hentbol Süper Lig’de yer alan takımı sezon öncesinde kapatılma kararı alınmışsa da gelen tepkiler üzerine yeniden faal duruma geçirilmişti. Ancak sezon boyunca alınan kötü sonuçlar takımın ligde tutunmasını sağlayamadı. Trabzonspor Hentbol Takımı gelecek sezon 1. Lig’de mücadele edecek.
 
İDMANOCAĞI DA DÜŞTÜ
Kadınlar Voleybol Süper Ligi takımlarından İdmanocağı da maddi sıkıntılardan bir türlü kurtulamaması, transferlerinde yaşadığı sıkıntılar ve bunun getirdiği başarısız saha sonuçları nedeniyle küme düşerek gelecek sezon mücadelesini bir alt ligde sürdürecek.
 
BASKET CAN ÇEKİŞİYOR
Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Trabzonspor Medical Park’ta da durumlar pek iç açıcı değil. Ligde son 3 maçına çıkacak olan Bordo-Mavililer, söz konusu müsabakaları kazanmak zorunda. Devler, çıkacağı maçları kaybettiği takdirde Play-Off hedefiyle başladığı lige veda etmek zorunda kalacak.
 
VOLEYBOL VE YÜZME KAPANDI
Trabzonspor’un voleybol takımının, sezon başında Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla işleyişine son verilmişti. Bu kulübün yanında yüzme kulübü de maddi sorunlar nedeniyle Trabzonspor’un bünyesinden çıkarılmıştı.