Son yıllarda kadın voleybol branşında gösterdiği mücadele ve kazandığı başarılarla dikkati çeken İdmanocağı bu sezon yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşmaya çalışıyor.

Bu anlamda isim sponsorluğu anlaşması yapılan kurumun kararından vazgeçmesi üzerine sorunlu sürece giren ve yabancı oyuncularına lisans çıkartamayan Sarı Kırmızılı Kulüp çareyi siyasette buldu.

İdmanocağı Başkanı Mehmet Öz ve beraberindeki yöneticiler, Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile birlikte Bakan Soylu’yu makamında ziyaret ettiler.

Ziyaretle ilgili kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“İdmanocağı son yıllarda kadın voleybol branşında gösterdiği mücadele ve kazandığı başarılar ile dikkat çekmiştir. Heryıl koyduğu hedeflere ulaşarak, başarılı performans sergileyen takımımız 2015-2016 sezonunda ülkemize  Balkan Kupası Şampiyonluğu ve Eurochallenge kupasında final heyecanıyaşatmıştır. Bu sezon isim sponsorluğu anlaşması yaptığımız kurumun  17.10.2016 tarihinde isim sponsorluğundan vazgeçmesi ile takımımız ekonomik sıkıntıya girmiştir. Bu kısa sürec içinde yabancı oyuncuların lisansını çıkartamadığı için ligdeki ilk iki maçında Türk oyuncular ile mücadele etmiştir.

Yönetim kurulu olarak  bu süreçi,  Trabzon kamuoyuna siyasetine ve  bürokrasine aktararak çözüm aradık. Takımın hamisi olarak sayın vekilimiz Ayşe Sula Köseoğlu’nun ve Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Ahmet Metin Genç’in  girişimleri ile konuyu bakanımız sayın Süleyman Soylu’ya aktardık. Bakanımız sayın Süleyman Soylu  02.11.2016 tarihinde yönetim kurulu üyelerimiz Ankara’ya davet etti. Davete Mehmet ÖZ, Mehmet Çelebi ve Harun Sağlam yönetim kurulunu temsilen katıldı. Bakanımız sayın Süleyman Soylu “Marka şehir Trabzon’un başarılı bir takımına destek olacağız ve sorunları çözeceğiz.” diyerek gerekli girişimleri başlatmıştır.

Bu görüşme sonrasında yönetim kurulu olarak  yabancı sporcuların lisanslarını çıkarmak için prosedürleri yerine getirmeye başladık.

Takımımız,  bir kaç yıldan beri  Trabzon imajına olumlu katkılar vermiş ve başarılara imza atmıştır.Takımımız kazandığı başarılarla, “Spor Şehri Trabzonun”  gurur kaynağı olarak tarihe iz düşmüştür.

Şehrin bu takıma sahip çıkacağına olan inancımızı asla yitirmedik ve mücadelemize devam ettik ve ediyoruz. Bu mücadele için gerekli olan desteği bize sağlayan bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, takımımızın ablası Sayın Ayşe Sula Köseoğlu’na ve Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Ahmet Metin Genç’e Trabzon ve camiamız adına teşekkür ederiz.

Pes etmedik yolumuza devam ediyoruz. Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ nun desteği ile şimdi çok daha güçlüyüz ve gururluyuz. Çünkü biz TRABZON’UZ…

Saygılarımızla,

İdmanocağı Yönetim Kurulu"