Antrenörü Kenan Karık nezaretinde çalışmalarını aralıksız sürdüren Öner'in hedefi Avrupa Şampiyonluğu.

Öner, 10 yaşında kickboksa başladığını belirterek, 13 yıldır bu spora emek verdiğini ve bu yıl emeğinin karşılığını aldığını söyledi.

2006 yılında da Türkiye Şampiyonası'nda gençler kategorisinde şampiyon olduğunu hatırlatan Öner, ancak Türkiye'de gençlerin kickboksta yurt dışına götürülmemesi nedeniyle milli takıma seçilemediğini belirtti.

Katıldığı şampiyonalarda ikincilik ve üçüncülüklerinin de bulunduğunu ifade eden Öner, “9-14 Temmuz tarihlerinde Trabzon'da yapılan Türkiye Büyükler ve Gençler Kickboks Şampiyonası'nda 74 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Bu benim için çok önemli, fakat asıl hedefim önce Avrupa, sonra dünya şampiyonlukları. Buna uzak değilim. Herhangi bir sakatlık yaşamazsam, kendime güveniyorum. Dereceler geleceğine inanıyorum” diye konuştu.
Öner, 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında Büyükler Avrupa Kickboks Şampiyonası'nın Ankara'da yapılacağını hatırlatarak, “Şampiyona için hazırlıklarımı aralıksız sürdürüyorum. İlk defa katılacağım şampiyonayı sabırsızlıkla bekliyorum. O ortamda bulunmak benim için değişik bir tecrübe olacak” dedi.

Öner'i çalıştıran Milli Takım Antrenörü Kenan Karık ise Öner'in küçük yaşlarda elit bir sporcu olacağını keşfettiklerini ve uzun soluklu çalışmalara girdiklerini anlattı.

İlk etapta Öner'in kendini bölgesel maçlarda gösterdiğini ifade eden Karık, “Geçen yıl Şanlıurfa'da yapılan Türkiye şampiyonasında talihsiz bir sakatlık yaşadı. Bu nedenle ikincilikle yetindik fakat bu yıl Trabzon'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 74 kiloda 5 rakibini yenmeyi başardı ve şampiyon oldu. Şimdi milli takıma gidecek. Temennimiz ilk etapta Avrupa şampiyonluğunu Türkiye'nin kazanması” şeklinde konuştu.

“Uğur'un Türkiye'yi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum”

Karık, sporcuları yetiştirirken hedeflerini yüksek tutmaları konusunda telkinde bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Sporcularımızı sadece yerel alanda yetiştirmiyoruz. Onların hedeflerini büyük tutuyoruz. Her sporcu Avrupa, dünya ve olimpiyat derecesine ulaşma açısından belli bir hedefe kendisini kilitlemeli ve bu yönde çalışma göstermeli. Elbette yerel, bölgesel maçlarda başarı sağlamak bir kriterdir ama uluslararası şampiyonalarda Türk bayrağını dalgalandırmak, milli marşımızı duyurmak isteriz. Avrupa ve dünyaya sporcu göndermek, gerçekten kendinizi zirvede hissetmek açısından çok güzel bir duygu. Ankara'da yapılacak Büyükler Avrupa Kickboks Şampiyonası'nda Uğur'a güveniyorum. Uğur'un Türkiye'yi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum.”

Osmaniye Genlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir de spor branşlarında başarılar geldikçe desteklerinin devam edeceğini belirterek, “Bugüne kadar Avrupa ve dünya müsabakalarına çok sayıda sporcu gönderdik. Yeni spor tesisleri kuruyoruz. Şampiyonalara daha çok sporcu göndereceğiz” dedi.