Göztepe'de teknik direktörlüğe getirilen Metin Diyadin, faal futbolculuk döneminde şampiyonluk yaşadığı sarı kırmızılı kulüpte teknik direktör olarak da kupayı havaya kaldıracağını söyledi.

Adı yıllardır her teknik direktör arayışında Göztepe'yle anılan 46 yaşındaki Metin Diyadin, "Kaptanlığını yaptığım yuvama 12 yıl sonra döndüğüm için mutluyum. Normal şartlarda beni 2'nci Lig'e getirecek hiçbir güç yoktu. Ancak konu Göztepe olunca gerisi teferruat" dedi. Yönetimle 3 yıllığına anlaşan Metin Diyadin, daha sonra şunları söyledi:

"Başkanımız Mehmet Sepil'in çabaları, çok sevdiğim Göztepe'ye gelmemde etkili oldu. Hem futbolcu, hem teknik direktör olarak şampiyonluklar yaşadım. Ama asıl başarıyı Göztepe'de elde edeceğimize inanıyorum Suat Kaya ve ekibi, kaleteli bir kadro kurmuş. Ligde henüz kaçan bir fırsat yok. Oluşturacağımız birlik ve berabarliği şampiyonlukla taçlandıracağız."

4 YILA 2 KUPA

Göztepe'de 2000-2002 yılları arasında forma giyerek 2000-01 sezonunda şampiyonluk yaşayan Metin Diyadin, teknik direktörlük kariyerinde son 4 yılda 2 kupa kaldırdı. O dönemki adı Gençlerbirliği Oftaş olan Hacettepe'yi 2005-06 sezonunda 2'nci Lig'de şampiyon yapan Diyadin, 2006-07'de şampiyonluğa yürürken görevden ayrıldı.

Trabzonspor'da 2008-09 sezonunda yardımcı antrenörlük yapan Diyadin, PTT 1'inci Lig'de 2010-11 sezonunun 26'ıncı haftasında Uğur Tütüneker'den devraldığı Orduspor'u play off'tan Süper Lig'e çıkardı. 2011-12'de yine Tütüneker'den devraldığı Kasımpaşa'yı play off'ta şampiyon yapan Diyadin, son olarak geçen sezon Süper Lig'de Gençlerbirliği'nde görev aldı.