61SAAT SPOR SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Geçtiğimiz günlerde ortaya UEFA'dan Türk futboluna şok bir yaptırım uygulayacağı iddiası atıldı. İddiaya göre, TFF yetkilileriyle UEFA yetkilileri perşembe günü bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda TFF'den 3 büyük takımın küme düşürülmesinin istendiği iddia edildi. Şike kumpası davası ile ilgili UEFA'dan çarşamba günü bir açıklama yapılacağı ve Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ligden düşürülmesini isteyeceği belirtildi. TFF'nin küme düşme cezalarının yerine önümüzdeki sezon geçerli olmak üzere, puan silme ve para cezası verilmesini talep ettiği, bu cezalardan Beşiktaş'ın muaf tutulmasını istedikleri de iddia edildi.

CAS KARARI BEKLENİYOR
İddialarla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonspor Genel Sekreteri Gençağa Meriç, kendilerine herhangi bir kurumdan böyle bir bilgi gelmediğini ifade ederek, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin kararını beklediklerini söyledi. Gençağa Meriç, "Bize böyle bir bilgi gelmedi. Bu haberlerin asılsız ve kamuoyunu yönlendirme amaçlı olduğunu düşünüyoruz. CAS kararı açıklanmadan hiçbir hareket olmaz. Ancak CAS'ın (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) vereceği karardan sonra gelişmelerin şekillenmesini bekliyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Trabzonspor'un UEFA ve FIFA'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu ise, iddiaların olduğu haberleri okuduğunu ancak tamamiyle halkı yanıltmak amaçlı olduğunu söyleyerek, resmi kurumlardan gelen bilgiler hariç bu tür haberlere itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti.

2016'NIN KASIM AYINDA GÖRÜŞÜLDÜ
UEFA ve CAS tarafından şikenin tespit edildiği ancak TFF'nin bu konuya duyarsız kaldığı ve hiçbir yaptırımda bulunmadığı gerekçesiyle Trabzonspor'un yaptığı başvurunun ardından, UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, o dönemde yerel liglere müdahale yetkisi olmadığını vurgulayarak, Trabzonspor'a ret cevabı vermişti. Bu kararın ardından UEFA Temyiz Kuruluna yaptığı başvurudan da olumlu sonuç alamayan Bordo-Mavili kulüp, konuyu CAS'a götürmüştü. 2016'nın Kasım ayında CAS'ta 2010-2011 sezonuna ilişkin şike davasıyla ilgili duruşma gerçekleşmişti. Kararın 1 buçuk ay içerisinde açıklanması beklenmişti ancak bugüne kadar herhangi bir karar açığa kavuşmadı.