Trabzonspor ile Banvit arasında dün oynanan Basketbol maçında hakem skandalları yaşandı. Hakemlerin yanlı yönetimi ve yaptıkları kural hatası maçın sonucunu etkilerken, Trabszonpor'da dün ve bugün arka arkaya yapıtığı açıklamalarla olayı hem belgeledi hemde hakemlerin yanlı yönetimine dikkat çekti.

İŞTE O AÇIKLAMALAR:

"Takımımızın Banvit ile oynadığı maçta Rüştü Nuran, Ali Şakacı ve Yücel Çilingir’den oluşan hakem üçlüsünün yanlı yönetimi sonucu etkiledi.
Buna göre takımımız etkili başladığı maçın son 8 saniyesine 80-78 önde girerken, Banvit lehine verilen faul kararı sonrası Davis'in atışları esnasında rakip oyuncuların ihlalleri hakemler tarafından görmezden gelindi.
Bunun yanı sıra maçın son periyodunda Kerem’in yaptığı nizami blokta topun inişe geçtiğini belirten hakem üçlüsü basketi geçerli saydılar. Ayrıca Banvit Kulübü yetkililerinin bulunmaları yasak olan hakem masasında oturarak, pota altında oyuna müdahale etmelerine yine Rüştü Nuran, Ali Şakacı ve Yücel Çilingir’den oluşan hakem üçlüsü seyirci kaldılar."

"Buna göre takımımızın 80-77 önde girdiği maçın son 8 saniyesinde Banvit'li oyuncu Davis ilk atışını sayıya çevirerek farkı 2 sayıya indirdi. İkinci atış esnasında ise Banvit takımından 51 forma numaralı Kenan Bayramovic top faul atan oyuncunun elinden çıkmadan boyalı alana girerek ihlal gerçekleştirdi. Faul atan oyuncu 8 numaralı Charles Davis atışı bilerek çembere çarptırarak ribauntunu alıp, 2 sayılık basket kazandırma gayeti içerisinde oldu. Bu sırada boyalı alanı ihlal eden Kenan Bayramovic kendisine avantaj sağladığından hakemin atış başarısız olduğu anda oyunu durdurarak topu takımımıza vermesi gerekirken düdük çalınmadı ve oyun devam ettirildi. Aynı zamanda atışı yapan oyuncu da top çembere değmeden boyalı alana girdiğinden bu da ayrı bir ihlal olmalıydı. Aynı anda oluşan iki ihlal de hakemler tarafından değerlendirilmedi"