61SAAT SPOR-Litesinde yer alan Trabzonspor Hentbol Kulübü Başkanı Murat Barçın'a en önemli görevi verdi. Artık Barçın, Milli Takım sorumlusu oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Barçın, böyle bir görevin kendisine verilmesinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

SORUMLULUĞUMUZ ARTTI
Barçın şunları söyledi: “Türkiye'de hentbol ilk kez 1927-1938 yılları arasında açık alan hentbolu olarak başlamıştır. Hentbol Federasyonumuz 1976 yılında ilk resmi müsabakalarına başlamıştır. Trabzon’da da binlerce sporcu yetiştiren merhum Hayri Gür hocamız sayesinde Trabzon hentbol ile buluşmuş, sayısız başarılara imza atmıştır. Hentbol, tarihimize baktığımızda ilk branşlaşmış, organize olmuş spor dallarındandır. Bu nedenle Türkiye'nin başarı çıtasını bu alanda daha yukarılara çıkarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sorumluluğumuz bir o kadar artmıştır. Özellikle Anadolu’da yeni projeler üreterek bu sporu yaygınlaştırmaya çalışacağız. Ve bu nedenle her kesimden destek bekliyoruz."




SPORA TRABZONSPOR DAMGASI

Öte yandan Murat Barçın’ın federasyonda üst düzey görevle yetkilendirilmesi ile spor alanında futboldan sonra hentbol; Trabzonspor’un en önemli adımı oldu. Artık Trabzonspor’un TFF’de 2 yöneticisi, Hentbol’de 1 yöneticisi, Judo Federasyonu’nda da 1 yöneticisi görev yapmaktadır.



KAYNAK: 61SAAT.COM