Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, "Saygım gereği Trabzonspor yönetiminin seçim kararını almasını bekliyorum. Seçim kararından sonra aday olup olmayacağımı açıklayacağım" dedi.
Bordo-mavili kulübün Aralık ayında yapacağı başkanlık seçimleri için aday olması beklenen Medical Park Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta, İHA’yı ziyaret etti. Trabzonspor’un genel durumunu değerlendiren Usta, aralık ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olup olmayacağını açıkladı.

"YÖNETİMİN ALDIĞI SEÇİM KARARI YOK"
Bir önceki seçimde az bir oy ile kaybettiğini hatırlatan Usta, "Aradan 2 buçuk sene geçti ve aralık ayında kongremiz var. Kongre iptali ile ilgili yüksek mahkemenin kararı tartışılıyor ama benim gündemim de böyle bir şey olmadı. Seçilmiş bir yönetim var ve mahkeme iptal kararı verse de vermese de zaten aralıkta kongre var. Benim açımdan Ankara’dan, yüksek mahkemeden beklenen cevap çok önemli değildi. Onu da hiçbir zaman gündem maddesi yapmamaya çalıştım Trabzonspor açısından. Olağan kongremiz yaklaşıyor. Önceki seçimde çok az bir oyla kaybetmem dolayısıyla camianın merak ettiği bir soru var. Acaba Muharrem Bey aday mı? diye. Benim de hep söylediğim şey şu; önce bir seçim kararı verilsin. Yönetimin aldığı bir seçim kararı yok. Biz her şekliyle seçimde de seçimden sonrasında da bugün de Trabzonspor’un her tarafında olmaya çalışıyoruz" dedi.

"TRABZONSPOR ÇOK PARÇALANDI"
’Öncelikli konumuz bence başkanlıktan öte Trabzonspor’un neye ihtiyacı olduğu’ diyen Muharrem Usta, "Bir kelime ile Trabzonspor’un gerçekten sorunları çok fazla ve büyük bir birlik beraberliğe ihtiyacı var. Bütün unsurları ile güçlü bir yapıya dönmesi lazım. Çünkü çok bilinen bir kavramdır. Parçalandın mı gücün dağılır. Trabzonspor çok parçalandı. Önce birliği sağlaması lazım. Ben o yönde çalışıyorum. Seçim kararı verilsin ondan sonra kararımızı açıklayacağız" diye konuştu.

"KULÜBÜMÜZ CİDDİ BİR ZORLUK İÇİNDE"
İşadamı Usta, sportif anlamda başarı elde edemediklerini belirterek, "Her yönetimin yaptığı iyi ve kötü şeyler vardır ama iyiler çok bariz bir şekilde ortaya çıkmadığı sürece kimsenin diline gelmez. Biz de olumsuz yapılan çok şey oldu. Kulüp ekonomik olarak ağır bir durumla karşı karşıya. İki sene öncesine göre baktığımızda kulübümüz ciddi bir zorluk içerisinde. Sportif anlamda da başarı gelmedi. Trabzonspor camiası beklentisini karşılayamadı. Başarı gelmeyince birlik bütünlük olamadı. Seyirci açısından sorunlarımız var. Mali ve sportif açısında başarı gelmeyince sorunumuz gittikçe derinleşiyor. Bizdeki kamuoyu bu konularla kafa yoruyor ama seyirci için sportif başarı her zaman önde. Çok fazla oyuncu geldi ve gitti. İskeletimiz bir türlü oturmadı. Türkiye’de seçim var ve gündem de olan şey istikrar. Kulüpler için de istikrar önemli ama en temel sorunumuz istikrar. Her tarafıyla istikrar sorunu ile karşı karşıyayız. Buna acilen son vermemiz lazım. Bu artık böyle gidemez" dedi.

"PARAMPARÇA OLMUŞ BİR CAMİA"
Bordo-mavili kulübün dağınık bir yapısının olduğunu dile getiren Muharrem Usta, "Dünyanın her tarafından bütün başarısızlıkların arkasında eğer bir başarı ortada varsa bu yönetimle alakalı bir şeydir. Yönetimin kurgusu, hedefi, vizyonu, kararlılığı ne kadar iyiyse başarı da o kadar mümkün olacaktır. Her başarıyı nasıl yönetim sahipleniyorsa, her başarısızlıkta da yönetim de problem var demektir. Ben bunu yönetimle ilintili görüyorum. Trabzonspor’un tek derdi bu değil. Eskiden beri gelen şike süreci ile ilgili, sorunları var. Kendi içinde çok dağınık bir yapısı var. Paramparça olmuş bir camiadan bahsediyoruz" dedi.

"ŞENOL GÜNEŞ’İ İLE ZORA SOKMUŞ BİR DURUMU GÖZLEMLEDİK"
Muharrem Usta, başarının ve başarısızlığın sadece teknik direktöre bağlı olmadığını ifade ederek, "Bir başarının sadece hocaya bağlı olmadığına inanıyorum. Bir hoca bir kulüpte çok başarılı olabilir, başka bir kulüpte çok başarısız olabilir. Shota bizim evladımız. Şenol Güneş, Tolunay, Ünal ve Hami gibi Shota’da bu zincirin son halkası. Ne ilki ne sonu. Trabzonspor camiasından gelenlere baktığımız da biz Şenol Güneş’i bile zora sokmuş bir durumu gözlemledik. Şenol Güneş benim gözüm de 2010-2011 sezonunda takımı şampiyon yapmış bir hocadır. Arkasından gelen bizim camiamız içinden hocalar vardı. Shota’da bunlardan birisi. Shota’nın tek başına burada bir şey yapma ihtimali yok. Zincirin tümüne baktığımız da Shota bir yönüyle doğruydu, bir başka yönüyle de doğru olmayabilir. Zaman, mekan, kiminle çalışıyorsunuz ve hangi kurgu da çalışıyorsunuz? Bunlara göre Shota doğru ve yanlış olabilir. Tek başına Shota’yı yargılamanın doğru olduğunu düşünmüyorum" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR MEDICAL PARK SAYGIN BİR KULÜP HALİNE GELDİ"
Trabzonspor’un basketbol takımına isim sponsoru olarak ciddi anlamda destek verdiklerini ifade eden Usta, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Trabzonspor Medical Park çok önemli bir marka oldu basketbolda. Geçen sene Türkiye’de çok büyük işlere imza attı. Play-off’lar da yarı finale geldi. Biz geçen sene ilkleri yaşadık. Play-off’a kaldı, yarı finale kaldı. Avrupa’ya ilk kez gitti ve final oynadı. Çok talihsiz kupa kaybımız oldu. Saliseyle o maçı kaybettik. Bütün bunlara bakıldığında basketbol takımımız büyük işlere imza attı. Ayrıca Trabzonspor Medical Park basketbol camiasında saygın bir kulüp konumuna geldi. Nereye gitsek o başarının izini görüyorum ve en çokta onunla mutlu oluyorum. Yöneticisinden, hocasından, profesyonel kadrosundan oyuncusuna kadar müthiş bir istikrar var. Bizim oraya yerleştirdiğimiz yöneticilerle ilgili bize de çok baskılar geldi. Değişsin, başarılar oluyor diye ama biz arkasında durduk. Nerede doğru varsa arkasında durduk, nerede yanlış varsa ortadan kaldırmaya çalıştık. Halkaları birbirine kenetledik ve zayıf halka ortada bırakmamaya çalıştık. Bu sene biz daha güçlüyüz. Türkiye basketbolda Avrupa’daki en önemli ikinci ülkedir. Hem Avrupa’da hem Türkiye’de iyi işlere imza atılacağına inanıyorum. Ben onlara destek olmaya çalışıyorum. Takımın iskeletini oluşturan en iyi oyuncular takım da kaldı. Çok güzel bir aile ortamı var. Bu sene de zevkle Trabzonspor Medical Park basketbol takımını izleyeceğimizi ümit ediyorum" diye konuştu.

"SEÇİM KARARINI BEKLİYORUM"
Başkan adaylığı için Trabzonspor yönetimin seçim kararı almasını beklediğini ifade eden Usta, "Ben seçim sürecine girdiğimizi görüyor olsam da saygım gereği Trabzonspor yönetiminin seçim kararını almasını bekliyorum. Bu camia mutlaka bugüne kadar çok iyi şeyler yapmıştır. Bazen de kötü şeyler yapmıştır. Biz şu anda buhranlı bir dönemden gidiyoruz ve en doğrusunu yapmak üzere bana da ne düşüyorsa o sorumluluğu alacağımı söyleyebilirim. Seçim kararından sonra aday olup olmayacağımı açıklayacağım" şeklinde konuştu.
(İHA)