Siyah Beyazlı takımda cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlıkları olan Necip v e Veli mücadelede forma giyemeyecekler. 3 sarı kartı bulunan Quaresma yarın sarı kart görmesi halinde ligde 13. hafta oynanacak Beşiktaş-Orduspor maçında forma giyemeyecek.

Antrenör Carvalhal'ın en son 20 Ekim'de Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu üçüncü maçında Dinamo Kiev'e 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın kadrosuna dahil ettiği ve o günden bu yana forma şansı vermediği Manuel Fernandes'i yine 18 kişilik kadroya alması beklenmiyor. Carvalhal o maçta Fernandes'i kadroya almasına rağmen oyuna dahil etmemişti. Portekizli teknik adamın Veli ve Necip'in yokluğunda genç orta saha oyuncuları Alves ve Burak'ı kadroya dahil etmesi beklenirken, sakatlıktan kurtulan İbrahim Toraman'ın ilk 11'de maça başlayarak mücadelede orta sahada görev yapması bekleniyor.

Portekizli teknik adamın takımını Trabzonspor maçında takımını şu ilk 11 ile sahaya sürmesi bekleniyor.

Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, İbrahim Toraman, Aurelio, Ernst, Simao, Quaresma ve Almedia.

Öte yandan Beşiktaş ile Trabzonspor, yarın yapacakları karşılaşma ile 110. kez karşı karşıya gelecek. 11 Ekim 1973 tarihinde Trabzonspor'un 2-0 galibiyetiyle başlayan 38 yıllık rekabette, bugüne kadar yapılan 109 karşılaşmanın 45'ini Beşiktaş, 40'ını Trabzonspor kazanırken, 24 maçta da berabere tamamlandı. Siyah Beyazlıların toplam 147 golüne, Bordo Mavililer 120 golle karşılık verdi.
Beşiktaş ile Trabzonspor arasında ligde yapılan maçlarda ise Trabzonspor'un bir maç ile üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 74 lig maçında Beşiktaş 28, Trabzonspor 29 galibiyet aldı. 17 karşılaşmada eşitlik bozulmadı.
İki takım arasında geçen sezon ligin ikinci yarısında 6 Mart tarihinde İstanbul'da oynanan karşılaşmayı Trabzonspor 2-1 kazanmıştı.