Judoda 2012 lig sezonu final ve terfi müsabakaları Sakarya'da başladı. Yenikent Camii Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda Cuma günü (yarın) bayanlar ve erkeklerde lig şampiyonları belli olacak. Final grubunda bayanlar ve erkeklerde 10 kulüp yer alırken, ilginç bir mücadele yaşanacak. Bayanlarda daha önce yaptığı 14 maçın tamamını kazanan Galatasaray Judo Takımı, Trabzonspor ile şampiyonluk için çekişecek.

FUTBOLDAKİ REKABET JUDO'YA TAŞINDI

Kısa bir süre önce kurulmasına rağmen judoda büyük bir hamle yaparak güçlü bir takım oluşturan Galatasaray, Sakarya'da yapılan Süper Lig finallerinde şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyor. Hemen hemen her sıklette Türkiye'nin güçlü isimlerini kadrosuna katan sarı-kırmızılıları bu zorlu yarışta Trabzonspor başta olmak üzere İstanbul Büyükşehir, İzmir Büyükşehir ve Kocaeli Kağıtspor Kulüpleri'inin zorlaması bekleniyor.

Sakarya Yenikent Camili Spor Salonu'nda yarın saat 10.00'da başlayacak olan Bayanlar Süper Lig Final müsabakalarına şu takımlar katılıyor:

Galatasaray, Trabzonspor, İzmir Büyükşehir Belediyespor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli Büyükşehir Kağıtspor, İstanbul Bahçelievler Belediyespor, Bursa Osmangazi Belediyespor, Manisa Salihli Belediyespor, Artvin Türk Telekom Spor Kulübü, Bursagücü Gençlik ve Spor Kulübü.

GALATASARAY ERKEKLERDE DE FAVORİ

Yarın yapılacak Süper Lig müsabakalarında bayanlarda olduğu gibi erkeklerde de favori olan Galatasaray Judo Takımı, ligde yaptığı 14 maçı kazanarak finallere namağlup olarak geldi. Sarı - kırmızılıları Süper Lig finallerinde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Kocaeli Kağıtspor Kulüpleri'nin zorlaması bekleniyor.

Erkekler Süper Lig finallerinde ise şu takımlar mücadele edecek:
Galatasaray, İzmir Büyükşehir Belediyespor, Kocaeli Kağıtspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Ankara Ego Spor, Samsun SHÇEK Spor Kulübü, Manisa Belediyespor Kulübü, İstanbul Bahçelievler Belediye Spor Kulübü, Konya Selçuk Belediye Spor Kulübü, Rize Gençlik ve Spor Kulübü.

Bu arada cumartesi günü büyükler 1. Lig Bay Bayan ile Ümitler 2. Lig bayan takımı müsabakaları yapılacak. Pazar günü ise Büyükler 1. Lig Bay-Bayan ile Ümitler 2. Lig Erkek müsabakaları sonrası organizasyon sona erecek.