TRABZON (AA) - SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de istediği başlangıcı yapamayan Trabzonspor, 22 Ekim Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçında ilkleri gerçekleştirme mücadelesi verecek.

Ligde 7 hafta sonunda sahasında oynadığı 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 7 puan toplayan ancak dış sahada 3 maçta gol atamadan yenilerek puan elde edemeyen bordo-mavililer, hafta sonu İstanbul'da Galatasaray karşısında kötü gidişatına son son vermeye çalışacak.

Bu sezon sahasında Kasımpaşa'yı 2-0 ve Atiker Konyaspor'u 1-0 yenen, Osmanlıspor'a ise 2-0 mağlup olan Karadeniz ekibi, Akhisar Belediyespor ile de golsüz berabere kalırken deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0, Aytemiz Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a 4-0 yenildi.

Dış sahada 3 maçta kalesinde 8 gol görmesine karşın gol kaydedemeyen ve puan alamayan bordo-mavililer, Galatasaray deplasmanında hem gol hem de puan özlemini sonlandırmayı hedefliyor.


- Son galibiyet 200 gün önce

Trabzonspor, dış sahada en son galibiyeti 200 gün önce Gaziantepspor karşısında elde etti.

Geçen sezon ligin 27. haftasında 2 Nisan 2016 tarihinde Gaziantepspor deplasmanında 1-0'lık sonuçla kazanan bordo-mavililer, 200 gündür dış sahada galibiyete ve puana hasret kaldı.


- 6 maç sonra kazanmak istiyor

Trabzonspor, ligde son 6 deplasman maçında puan alamadı.

Karadeniz ekibi, geçen sezon 3 puan aldığı 27. haftadaki Gaziantepspor maçının ardından Gençlerbirliği'ne 3-1, Eskişehirspor'a 1-0 mağlup olduktan sonra Antalyaspor'a da 7-0 yenilerek tarihinin en farklı mağlubiyetlerinden birini aldı. Bordo-mavililer, bu sezon da Gaziantepspor'a 1-0, Alanyaspor'a 3-0, Kardemir Karabükspor'a da 4-0 mağlup oldu.

Deplasmandaki son 6 maçta toplam 19 (maç başı 3.16) golü kalesinde gören bordo-mavililer, rakip fileleri sadece 1 (maç başı 0.16) kez havalandırdı. Trabzonspor'un deplasmandaki en son golünü Gençlerbirliği ile 18 Nisan'da oynanan karşılaşmada Muhammet Demir atmıştı.


- Yanallı Trabzonspor daha önce başarmıştı

Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, 2014-2015 sezonundaki ikinci döneminde ilk maçında Galatasaray ile deplasmanda karşılaşmış ve rakibini yenerek bu maçta deplasman galibiyeti hasretine son vermişti.

Sarı kırmızılı takımla karşılaşana kadar 5 deplasman maçında galibiyet çıkaramayan bordo-mavililer, teknik direktör Ersun Yanal yönetimindeki ilk maçında ligin 10. haftasında Galatasaray'ı 3-0 mağlup ederek dış sahadaki ilk 3 puanını elde etmişti.


- Örem: "Maçın öneminin farkındayız"

Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Asım Örem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında takımlarının ortaya koyduğu olumlu futbolun toparlanma ve güzel şeyler yapma adına iyi bir gösterge olduğunu söyledi.

Bu durumun Galatasaray maçına daha da umutla bakmalarını sağladığını anlatan Örem, "Galatasaray’ın gücü ortada. Fakat unutulmamalıdır ki bu maçların havası ve sahaya yansımaları farklıdır. Sportif açıdan teknik ekibimiz takımı özenle bu maça hazırlamaktadır, yaşadığımız eksiklikler en az seviyeye indirilecektir. Yönetim olarak da bu maçın öneminin farkındayız. Galatasaray maçında alacağımız puan veya puanlar ligdeki çıkışımızda çok önemli moral ve motivasyon sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

Örem, ligin uzun bir maraton olduğunu kaydederek, "Kazanma isteğimiz sahada birlik ve bütünlüğümüz içinde olmalı ve fevri davranışlara dönüşmemeli. Sporcularımız saha içindeki sorumluluklarını profesyonel çerçevede ortaya koymalıdırlar. İstanbul'daki seyircimizin gücünü biliyor ve desteklerini aynı çizgide bekliyoruz. Arenada hakemlerimizin ortaya koyacağı iyi ve adaletli bir yönetim eşliğinde, iki takımın seyir zevki yüksek, mücadeleci ve güzel bir futbol ortaya koyacağına inancımız tamdır." diye konuştu.