TELAFİSİ MÜMKÜN OLMAYACAK... 

Trabzonspor Hentbol Şubesinin kapatılma kararı alınması Trabzon'da tepkilerle karşılandı. Trabzon Hentbol Sevenler Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Telafisi mümkün olmayacak" ifadeleri kullanıldı. 


61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzonspor tarafından Hentbol Branşının kapatılmasının ardından 2015 yılında kurularak hizmete giren Trabzon Hentbol Sevenler Derneği konuyla ilgili Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde bir basın açıklaması yaptı. 
Trabzon Hentbol Sevenler Derneği yönetim kurulu adına basın açıklamasını okuyan Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Çakmak "Antrenöründen, sporcusuna ve de izleyicisine kadar Trabzon hentbolunun, Türkiye hentboluna katkısı büyüktür. 
Sporun bu şehir için ayrı bir özelliği vardır. Kısıtlı olanaklarıyla spor yapmaya çalışan gençlerimizin hepsinin futbolcu olmasını beklemek karşılığı olmayan bir yaklaşımdır. Futbolun dışında ki spor branşlarında da etkin ve aktif bir Trabzonspor beklemenin hakkımız olduğunu düşünmekteyiz" dedi. 
Çakmak, Trabzonspor hentbol şubesinin kapatılmasının kabul edilemez bir hata olduğu kaydedilirken, "Trabzonspor'un içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların bizlerde farkındayız. Fakat, bu sıkıntılar amatör şubelerin kapatılarak, izleyicilerin statlardan ve salonlardan küstürülmesi ile aşılmaz. Geleceğe yönelik alt yapı çalışmalarının ve planlı-programlı oyuncular ve antrenörler yetiştirilmesi ile aşılabilir. Trabzonspor Hentbol şubesinin kapatılarak ekomoki sorunların çözüleceğine inanmak hatalı ve telefisi mümkün olmayan bir davranıştır" ifadelerini kullandı. 

KİMSENİN HAKKI YOK

Çakmak, şu şekilde devam etti: "Küçülerek futbol dışında ki branşlara hayat hakkı vermeyerek büyük kulüp olunmaz. Trabzonspor büyük kulüptür ve bu büyüklüğünün gereğini yapacağına inanmaktayız. 
Trabzonspor tüm spor branşlarıyla Trabzonspordur. Trabzonspor kulübünden adında var olan Trabzon ve Spor kelimelerine layık olacak şekilde hareket etmesini rica ediyoruz. Trabzonspor Kulübünün, Trabzonlu ve bölge gençlerinden oluşacak bir hentbol takımıyla Türkiye Hentbol Ligine devam etmesini bekliyoruz. 
Hetbol severler olarak salonlarda daha çok hentbol maçı izlemek istiyoruz. Bordo-Mavi renklerin hentbol salonlarında olması bizlerin mutluluğu, gururu ve onurudur, bizleri bunlardan mahrum bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. 
TRabzonspor formasıyla mücadele edilen tüm spor müsabakaları bizler için önemlidir. 
Trabzonspor'un Hentbol takımının ligden çekilmesi kararını geri  çekmesini bekliyoruz" 

TRABZONSPOR'DAN KİMSE KATILMADI

Öte yandan konuyla ilgili Dernek tarafından Trabzonspor'a davet yapıldığı ancak konuyla ilgili her hangi bir geri dönüş yaşanmadığı kaydedildi.  
Ayrıca toplantıda Trabzonspor Hentbol takımından her hangi bir kimsenin olmaması ise dikkat çekti. Burada yapılan eleştiride, "Bizler eşimiz dostumuz olduğu için geliyoruz. Kendi davaları için burada kendileri yoklar. Bizlerin bir çıkarı yok" ifadeleri kullanıldı.