TFF’nin, Süper Final'de tıpkı geçtiğimiz yıllardaki gibi tribünlerin yarı yarıya oynatılması yönünde planı var.
TFF'nin Süper Final planı
Ancak Galatasaray’ın karşı çıkması, Trabzon’un da teklife sıcak bakmaması fikrin hayata geçirilme ihtimalini çok azaltıyor.

Futbol Federasyonu'nun bir düşüncesi var. Bu da Süper Final tarihe geçecekse tribünlerin de tarihe geçmesi yönünde. Tribünlerin yüzde 50-50 olarak, tıpkı geçtiğimiz yıllardaki gibi taraftarlara paylaştırılması planlandığı öğrenildi. Hatta Federasyon'un bunu bazı kulüplera açıkladığı belirtilirken özellikle Galatasaray'ın en baştan bu duruma tavır koyup yüzde 50 oranına karşı çıktığı hatta bu oranın yüzde 5'i geçmemesi yönünde düşüncesini ortaya dile getirdiği ifade edildi. Trabzonspor'un da bu fikre sıcak bakmadığı sızan bilgiler arasında. Hafta sonu başlayacak Süper Final öncesinde TFF'nin bu planı hâlâ gündemindeki yerini koruyor.

Kombineler için formül bile hazır

Hatta il güvenlik kurulu toplantısında bu düşüncenin ön plana çıkmasının sürpriz olmayacağı belirtiliyor. Süper Final'de de geçerli olacak kombine sayılarının kulüp külüp hesaplanacağı ve kombine dışında kalan yerlere rakip taraftarların yerleştirilmesi yönünde bir çalışma yapılacağı öğrenildi. Statların durumuna göre böylece rakip taraftarlar yüzde 40- 50 oranındamaçı izleme şansı yakalayabilecek. Gerçekleşmesi zor gibi gözükse de Federasyon'un "Yeni bir heyecan olsun" görüşü nedeniyle bu planı kulüplerle paylaştığı ifade ediliyor. Öte yandan Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, bugün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ziyaret edecek.

BUGÜN GAZETESİ