TRABZON (AA) - Spor Toto Basketbol Ligi'nde sahasında Banvit'e 91-88 mağlup olarak kötü sonuçlarını sürdüren Trabzonspor Medical Park'ta kulüp başkanı Abiş Hopikoğlu, ortaya çıkan tablonun kendileri tarafından değerlendirildiğini ve kulübün menfaatleri doğrultusunda en doğru kararların muhakkak alınacağını bildirdi.

Hopikoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son iki haftada aldıkları sonuçlara değinerek, "Takımımızın gerek Avrupa kupasında son Pınar Karşıyaka maçı gerekse de İstanbul'daki Galatasaray maçında oynanan oyun, ortaya koyulan mücadele ve sonuçlardan Trabzon sevdalısı taraftarımız gibi bu sevdaya her şeyini veren biz yönetim kurulu üyeleri de mutlu değiliz" ifadesini kullandı.

Yönetim kurulu olarak takım ve teknik ekibinin motivasyonu için son 1 hafta içerisinde ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayan Hopikoğlu, şöyle devam etti:

"Nihai sonuç olarak spor müsabakalarında kazanmak ve kaybetmek doğal bir sonuçtur. Bizim kabul etmediğimiz karakterimize uymayan ve sonucunda tüm teknik heyetin de oyuncularımızın da utanç duyduğu Pınar Karşıyaka maçı örneği gibi bir mücadelenin bir daha tekrarlanmamasını sağlamaktı. Bugün Banvit maçında ortaya konulan mücadele Trabzonspor ruhuna yakışan ve sonuna kadar pes etmeyen bir mücadele oldu. Bu mücadelenin son çeyreğinde talihsiz bir şekilde kaybetmiş olsak da üç dört günlük bir arada böyle bir direncin ortaya konulması takım ruhu açısından çok önemli bir gelişmedir."

Hopikoğlu, taraftarların ve bazı taraftar gruplarının ortaya konulan emekten sonra üzüntülerini anladıklarını ve saygıyla karşıladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Eleştirilerini muhakkak dikkate alıyoruz ancak bu kulübü bir yönetim kurulu yönetmekte ve bu yönetim kurulu geçmişte de böyle zor dönemeçlerde acele kararlar almaktan hep imtina etmiştir. Ortaya çıkan tablo bizim tarafımızdan değerlendirilecek olup kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda en doğru kararlar muhakkak alınacaktır. Bu konuda taraftarlarımızı biraz sükunete davet ediyoruz. Gerçek taraftarlık zaten böyle zor durumlarda yine de takıma sahip çıkmak demektir. Biz de tüm camia el ele vererek bu zorlu süreçte muhakkak suretle en kısa zamanda en olumlu sonuçlarla bu durumu aşacağız."