Esmaül Hüsna isimleri bizi yaratan yüce Allah’ın güzel isimleri anlamına gelir. Kuran-ı Kerimde geçen bazı surelerde Esmaül Hüsnadan bahsedilmiştir. En güzel isimler Allah’ındır ayeti kerimesi bize her şeyi özetlemeye yetmektedir.

Yüce Allah’ın 99 ismi bulunmaktadır. Bu isimlerin hepsine Esmaül Hüsna denir. Allah’ın isimlerini yani esmasını ezberlemek ve çokça zikretmek çok faydalı bir ibadettir. Bir hadisi şerifte Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) şöyle buyuruyor; Kim Allah’ın 99 ismini ezberler, http://www.esmaulhusnasirlari.com/allah-in-99-ismi.html manalarını öğrenerek zikrederse cennete girer. Allah’ın 99 ismini bilmek, ezberlemek ve manalarını öğrenmek hem kişiye sevap kazandırır, hem de kişi için şifa kaynağı olur. İnsanın içinde bulunduğu sıkıntı, öfke, mutsuzluk gibi durumlarda bolca zikir edilen Esmaül Hüsna isimleri kişiyi bu sıkıntılı hallerden kurtarır. İç huzuru ve yaşama sevinci aşılar aynı zamanda imanı da kuvvetlendirir.

Manaları bilinerek rabbinin 99 ismini bolca zikreden ve şifayı ve refahı yalnız Allahtan bekleyen Mümin ve mümineler bu isteklerine ve dualarına kavuşurlar. Allah’ın isimlerini bolca zikretmenin ve öğrenmenin hem maddi hem manevi kazanımları vardır. Darda ve sıkıntıda olan bir mümin rabbine sığınarak Esmaül Hüsna’yı zikrederse bulunduğu durumdan feraha kavuşur. Ruhsal sıkıntılarda da en iyi ilaç kişinin rabbine teslim olması ve bolca zikir yapmasıdır.

İnanan Müminler Esmaül Hüsna’yı tam manasıyla öğrenmek zorundadır. Yüce Mevla’mızın her mübarek isminde bir hikmet ve şifa vardır. Allah’ın 99 ismini öğrenirken manalarını da öğrenmek ve hangi ismin hangi sıkıntı ve derde derman olduğu öğrenilmelidir. Bu gibi durumları yaşayarak her mümin test edebilir. Bol zikir ve teslimiyet ile yüce Mevla’mızın yardımı ve şifası çok yakındadır.  http://tr.wikipedia.org/wiki/Allah'%C4%B1n_99_ismi

Yüce Mevla’yı bolca hatırlamak, zikretmek ve tam manası ile teslim olmak, manevi açıdan müminleri feraha eriştirir. Allah’ın 99 ismini anarak zikrederek ve en önemlisi öğrenerek yüreğimizde ki ve ruhumuzda ki birçok hastalığı tedavi edebiliriz. Esmaül Hüsna İsimleri kişiye huzur, mutluluk ve kul olma duygusunu kazandırır. Bolca yapılacak zikir ile kişi Mevla’sına yaklaşır. İman ve Allah sevgisi kalplerde artar, iyi bir Müslüman olma yolunda müminler belli aşamalar kaydeder.