Bu sonuçla Trabzonspor Medicalpark ligdeki ikinci maçında ikinci mağlubiyetini alırken Yeşilgiresun Belediye ikinci kez kazandı. Yeşilgiresun’da genç oyuncu Okben Ulubay, maçın yıldızıydı.

Karşılaşmaya Trabzon çok iyi başladı. İlk üç dakikayı 8-1 önde geçen ev sahibine Giresun’dan cevap gecikmedi ve bir dakika içinde fark ikiye kadar indi. İlk beş dakikayı da konuk ekip 13-14 önde geçti. İlk çeyrek sonunda Yeşilgiresun skorda 22-25 üstün olan taraftı ve bu çeyrekte Okben Ulubay 10 sayı üreterek yıldızlaştı.

İkinci çeyrek başında da Yeşilgiresun önde olan taraftı ve bu çeyrekte ilk iki dakika geçilirken Giresun skoru 24-31 yaptı. Trabzonspor’da koç Bazarevich molasına başvurmak zorunda kaldı. Bu çeyrekte ilk beş dakika sonunda 28-31 konuk ekip üstün olan taraftı. İkinci beş dakikalık bölümde Giresun yeniden ritmini buldu ve devreye iki dakika kala skoru 33-41’e getirdi. İlk yarı sonunda Yeşilgiresun Belediye skorda 38-45 öndeydi.

İkinci yarı da Giresun fırtınasıyla başladı ve konuk ekip ilk iki dakikada skoru 38-53’e taşıdı. Ricky Ledo bu bölümde üst üste 5 sayı buldu. Çeyreğin geri kalan bölümünde de aradaki farkı çift hanelerde tutmayı başaran Giresun, son çeyreğe 52-63 önde girdi. Son çeyreğin ikinci beş dakikalık bölümünde Trabzonspor serisi vardı ve fark 3’e kadar indi. Son 3 dakikaya girilirken konuk ekip 68-71 öndeydi ancak momentum ev sahibine kaydı. Bu bölümde Giresun’da Ledo ve Gill dördüncü faullerini aldılar. Son 1.25’e Giresun 71-74 önde girdi. Son bir dakikada ise Trabzon maçta ilk kez Dwight Hardy ile bulduğu sayılarla öne geçti ve 20 saniye kala skoru 75-74 yaptı. Giresun molasının ardından çizgiye giden Trabzon, skoru 77-74 yaptı ancak son topta Okben Ulubay yine sahnedeydi ve bulduğu üçlükle maçı uzatmaya taşıdı.

Uzatma periyodunda Yeşilgiresun önemli Amerikalılarından yoksun olmasına rağmen ilk iki dakikayı 81-85 önde geçti. Bu bölümde Mahalbasic konuk ekip adına etkiliydi. Son bir dakikaya da konuk ekip 83-87 önde girerken sahadan da galip ayrılan taraf oldu.