Trabzonspor Basketbol Takımı Asbaşkanı Levent Erkuloğlu, Teknik Direktör Halil Üner ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Levent Erkuloğlu, Ligde oynadığımız maçlarda hakem hatalarını normal maçlarda yapılan hakem hataları olarak değerlendirdik ancak son oynanan maçlarda canlarının yandığını belirterek, "İkinci yarıyla birlikte oynadığımız maçlara baktığımızda ve en son Banvit maçında yapılan hatalar sonunda artık sessizliğimizi bozmanın zamanının geldiğine inanıyoruz. Banvit maçında son 8 saniyede 3 sayı öndeyken 2 tane Banvit'li oyuncunun 3 saniye ihlali ile beraber maalesef topu kaptırdık maç uzatmaya gitti. Zaten 3 oyuncumuz 5 faulle beraber dışarıdaydı. Bu maçı hakem hataları ile kaybettik. Bugüne kadar sportif anlamda düşündüğümüz bu hataların artık canımızı yaktığını söylüyoruz. Sessizliğimizi bozma kararı aldık" dedi
"Banvit maçında yalnızca hakem hatası değil aynı zamanda kural hatası yapılmıştır" diyen Erkuloğlu, "Banvit'in takım sorumlusu olarak gözüken Kemal Aydın beyin sayı hakemlerinin yanında oturduğu maç sonunda tarafımızca tespit edilmiştir. Bu duruma itiraz etmek için hakem odasına gittiğimizde hakemlerin soyunma odalarını terk ettiklerini gördük" ifadelerini kullandı.

"MAÇIN TEKRARINI İSTİYORUZ"
Levent Erkuloğlu, Basketbol Federasyonuna Banvit maçında yapılan hakem hatalarını ve daha önceki maçlarda yapılan hakem ve kural hatalarını bildirdiklerini belirterek, "Maçın tekrarını istedik. Trabzonspor'un haklarını kimseye yedirtmeyeceğiz bunu herkesin bilmesini isterim. Yarın Galatasaray ile çok önemli bir maç yapacağız. Bu maçla birlikte önümüzde oynayacağımız maçları da kazanarak Beko Basketbol Ligi'nde kalıcı bir takım olmak hedefindeyiz. Karadeniz Bölgesi'nin Beko Basketbol Ligi'nde mücadele
eden tek takımıyız. Salonumuz her geçen gün daha çok taraf geliyor. Trabzon şehrinde basketbol müthiş sevilmeye başlayan bir spor dalı oldu" şeklinde konşutu.



HALİL ÜNER: "MAÇ BİZİM LEHİMİZE TESCİL EDİLMELİ"
Trabzonspor Basketbol Takımı Teknik Direktörü Halil Üner ise Trabzon şehrinin sporla yaşadığını dile getirerek, "Futboldaki büyüklük bir takım olma ekip olma sayesinde gelmiş. Trabzon şehri sporla yaşıyor. Bütün bu mücadele ekip olma işi. Türkiye'de hiç görmediğim ve ilgili ve güçlü bir basını var. Bu beni çok mutlu etti. Büyüklüğün gelişi ekip olmaktan geçiyor. Futbolda olduğu gibi basketbolda da ekip halinde mücadele edersek bugün yaşadığımız sıkıntıları hiç bir zaman olmayacak diye düşünüyorum. Banvit
maçında alınan mağlubiyetin bizi birleştirme adına ileriye dönük. Bize ivme verecek bir mağlubiyet olmasını diliyorum" dedi.
Banvit maçında 3 hakemin rakip oyuncunun yapmış olduğu ihlali görmemiş olmasını kendime yediremiyorum diyen Ünver, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aklıma başka şeyler gelsin istemiyorum. Basketbol aşkım ve kırılacak diye. Ama bu 3 hakemin bunu görmemesi beni basketbol adına kahretti. Bir başka çerçeveden baktığımda da mutlu olduğum şey şu, iki tane eksik oyuncuyla diğer oyuncularımı alınlarından öptüm. Onlar sonuna kadar savaştılar, Trabzonspor markasına, Trabzonspor"a yakışacak şekilde ölümüne savaştılar. Ben Banvit maçını galibiyet diye yazdım. Benim vicdanım bu maçı kazandığımıza gösteriyor biz oyuncularımıza da bu maçı kazandıkları şekilde
davranıyorum. Galatasaray maçı da bizim sahamızda olan her maç gibi %50 favorisi biziz kadroların parası bizim için önemli değil. Biz sahaya çıkıp takım halinde tek bir yürek mücadele edeceğiz. Kazanmak için her şeyi yapacağız."
Üner, Banvit maçı için tekrar kararı alınmasını beklediklerini belirterek, "Bu maçla ilgili bir savaşma şansımız olur. Ama bence tekrardan daha öncesi o son saniyedeki girişim olduğu görüp bu maçın bizim lehimize verilmesidir. Televizyon, görüntü ve oynanan bir maç var. Dolayısıyla bir adalet var oradaki erken geliş neticesinde topun bize verilmesi lazım bizde maçı galip bitirmiş durumdayız. Yani normalde bunun bu şekilde olması lazım" dedi.