TRABZON (AA) - Spor Toto Süper Lig'de sahasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u konuk eden Trabzonspor'da, 8 futbolcu takımda yer almadı. 

Bordo-mavili takımda, Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Yatabare, Medjani, Constant, sakatlıkları olan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak ve Uğur Demirok ile cezalı olan Yusuf Erdoğan forma giyemedi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü maçında sakatlanan ve tedavisi yapılan Mehmet Ekici ise ilk 11'de yer aldı. Teknik direktör Ersun Yanal maç öncesi, bu futbolcunun ayağında hafif ağrı olduğunu ancak forma giymesine engel bir durum bulunmadığını söyledi.

- Erkan Zengin ilk kez

Trabzonspor'a devre arasında transfer edilen Erkan Zengin, bordo-mavili takımda ilk kez bir lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı.

Medicana Sivasspor maçının  65. dakikasında oyuna girerek 2 asist yapan, Ziraat Türkiye Kupası'nda Keçiörengücü ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de forma giyen bordo-mavili takımın yeni transferi, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçıyla ilk kez ligde ilk 11'de forma giydi.

- Deniz Yılmaz 18'de

Trabzonspor'un ligin ilk haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın ikinci yarısında sakatlanarak sağ ayak bileği fibula kemiğinde kırık tespit  edilen forvet oyuncusu Deniz Yılmaz, uzun aradan sonra 18 kişilik kadroda yer aldı. 

Tekrar Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor maçıyla sahalara dönen bordo-mavili futbolcu, ligde 16 hafta sonra kadroda yer buldu. Deniz Yılmaz, lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde olmak üzere 27 resmi maç sonra kadroya dahil edildi.

- 22 oyuncunun 4'ü yabancı

Her iki takımın ilk 11'inde 2'şer yabancı oyuncu forma giydi.

Trabzonspor'da Bosinngwa ile Oscar Cardozo ilk 11'de oynayan yabancı oyuncular olurken, Kayseri takımında Drenthe ve Edinho ilk 11'de görev yaptı.

 - Konuk takımda 2 Trabzonlu

Trabzonspor altyapısında yetişen Barış Memiş ve Caner Osmanpaşa, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor maçı 11'inde sahaya çıktı.

Trabzonspor'un hafta içinde Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyespor'a kiralık verdiği Serdar Gürler de 18 kişilik kadroda yer aldı.

- Tribünlerde boşluklar

Trabzonspor taraftarları karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi. 24 bin kişilik Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde 7-8 bin dolayında taraftar yer aldı.

 Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, kulübün internet sitesinden yaptığı açıklamalardan dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun verdiği 45 günlük hak mahrumiyeti cezası nedeniyle maçı statta izleyemedi.