İngiliz blog sitelerinde İnter'in Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesi ile ilgili yazıların çoğalması üzerine UEFA'ya başvuran İtalyan avukat Cesare Zaccone yaptığı açıklamalarla kafaları karıştırdı.
 
Zaccone'nin gündeme getirdiği sorular:

İnter'in sahibi Massimo Moratti ileailesi İtalyan olan İsviçreli Gianni Infantino arasındaki bağı araştırdınız mı?

5 gün önce Venedik'te yapılan toplantıda hat-trick sistemi kabul edildi. 2012-16 yılları arasını kapsayan bu sistemde 4 yıl içinde UEFA'nın düzenlediği organizasyonlardan elde edilecek gelirin 498 milyon euro'su, başta kadın futbolu olmak üzere farklı alanlara aktarılacak. Daha düne kadar buna karşı çıkan Moratti ve İnter neden birden fikir değiştirdi?

Rusya 2018 Dünya Kupası komitesinde yer alan CSKA Genel Direktörü Roman Babaev, organizasyonun alınması döneminde FIFA'nın adı rüşvetçiye çıkan kaç üyesiyle temas kurdu. FIFA, 2018 Dünya Kupası hakkında ortaya atılan iddialarla ilgili soruşturma başlatıldı mı?

UEFA KANUNA KARŞI ÇIKAR
Spor Hukuku Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Köse, "UEFA ligden düşme cezasının tamamen kaldırılmasını kabul etmez" diye konuştu.

Futbol kamuoyu, iddianamede adları geçen kulüplerin, küme düşürülüp düşürülmemesi gerektiğini tartışırken, Spor Hukuku Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Avukat Alpay Köse, konuya ilişkin görüşlerini açıkladı.

TFF Disiplin Talimatı'nın 58. maddesinin çok açık olduğunu belirten Köse, "Şike yapan ya da teşvik primi veren takımlar bir alt lige düşürülür. Şu an iddianamede yazılanların gerçek olduğunu varsayarsak ismi geçen takımların tamamının düşmesi gerektiği açıktır" dedi. "Şu an kulüpler bu yaptırımdan kurtulmak için harekete geçmiş durumdalar ama burada da kanunun değişmesi için verdikleri teklifteki gibi bir hataya düşüyorlar. Kamuoyunda kabul edilecek makul bir öneri getirmek yerine toptan kaldırılmasını talep etme yoluna gidiliyor. Şu anda amaç ligden düşmenin kesin olarak kaldırılması gibi görünüyor" diyen Alpay Köse, "Ama şunu ifade etmek gerekir ki, TFF bunu yapabilse idi çoktan yapardı. Zira talimat değişikliği bir yönetim kurulu toplantısı ile hemen gerçekleştirilebilir.

Burada devrede UEFA ve FIFA'nın olduğu gözden çıkarılmamalı ve bu kurumlar ligden düşme cezasının tamamen kaldırılmasını kabul etmez. İlgili maddede bazı değişiklikler yapılarak özellikle teşebbüse düşme cezası verilmeyeceğinin kurala bağlanması olabilir" diye konuştu