Kura çekimi öncesinde kupa isim sponsorluğu ve yayın hakkı için imza töreni yapıldı. Bu sezon için Turkuvaz Medya'dan isim hakkını Ziraat Bankası satın aldığı için, kupanın ismi değişmedi. Ziraat Türkiye Kupası'nın yayıncı kuruluşu ise Turkuvaz Medya oldu. Maç yayınlarını ATV ve AHaber yapacak.

Ataköy Olimpiyatevi'nde saat 13.30’da başlayan kura çekimine ise TFF ve kulüplerin temsilcileri katıldı. Kura çekiminde öncelikle takımların kura çekim sırası belirlenirken, ardından kura çekimine geçildi.

Kura çekiminde Türkiye'de şampiyonluk gören 5 takımın da evinde oynayacağı şekilde eşleşmeler çıkması dikkat çekti. Buna göre;
Galatasaray evinde Adana Demirspor'la, Fenerbahçe evinde Konya Torku Şekerspor'la, Beşiktaş evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'la, Trabzonspor evinde Güngörenspor'la ve Bursaspor ise evinde Şanlıurfaspor'la oynayacak.

32 takımın iştirak etiği bu turda, 2. eleme turundan gelen 14 takım, Spor Toto Süper Lig'de ilk 14 sırayı alan takımlar ile, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 15. sırada tamamlayan takım ile aynı sezon Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen 3 takım da birbiriyle eşleşti. Turu geçen 16 takımın bir üst kademeye yükselecek.

-İŞTE EŞLEŞMELER-

Ankaragücü - Kasımpaşa

Çaykur Rizespor - Gaziantepspor

Bursaspor - Şanlıurfaspor

Buğsaşspor - Manisaspor

Trabzonspor - Güngörenspor

Gaziosmanpaşa - MP Antalyaspor

Beşiktaş - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor

Adanaspor - İstanbul Büyükşehir

Fenerbahçe - Konya Torku Şekerspor

Eyüpspor - Eskişehirspor

KDÇ. Karabükspor - Ünyespor

Akhisar Belediyespor - Kayserispor

Galatasaray - Adana Demirspor

Boluspor - Gençlerbirliği

Samsunspor - Orduspor

Mersin İdmanyurdu - Sivasspor


 

Ataköy Olimpiyatevi'nde yapılan kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Akif Üstündağ ve kulüp temsilcileri katıldı. Üstündağ, kura çekiminde yaptığı konuşmada, bütün takımlara başarılar diledi. TFF Profesyonel Maçlar Planlama ve Organizasyon Müdürü Ufuk Şefik ise kupanın statü hakkında bilgi verdi.

Maçlar, kurada küçük numarayı çeken takımın sahasında oynanacak ve tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak turu geçen 16 takım bir üst kademeye yükselecek.

Maçlar, 10-11-12 Ocak tarihlerinde yapılacak. Maçların normal süresi berabere biterse, 15 dakikalık iki devre uzatma oynanacak. Uzatma sonunda da eşitlik bozulmazsa tur atlayan takım penaltılarla belli olacak.

Kupada 3. tur maçlarında galip gelen takım yüzde 60, mağlup takım yüzde 40 hasılat alacak.

-TAKIMLAR HANGİLERİYDİ ?-

Seri başı takımlar:
Beşiktaş, Bursaspor, Büyükşehir Bld., Eskişehirspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, KDÇ. Karabükspor, Kayserispor, MKE Ankaragücü, Manisaspor, MP Antalyaspor, Trabzonspor.

2. turdan gelen takımlar:
Adana Demirspor, Adanaspor, Akhisar Belediyespor, Boluspor, Bugsaşspor, Çaykur Rizespor, Eyüpspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Gaziosmanpaşaspor, Güngörenspor, Kasımpaşa, Konya Şekerspor, Şanlıurfaspor, Ünyespor.

Kendi arasında eşleşecek takımlar:
Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Samsunspor, Sivasspor