Türkiye Futbol Federasyonu'nun 58. maddeyi öne sürerek küme düşme kuralının bir defaya mahsus olarak kaldırılması fikrini ortaya atmasının ardından ilk olarak Galatasaray çok sert tepki göstermiş ve böyle bir karar çıkması halinde Kulüpler Birliği'nden çekileceğini açıklamıştı. Trabzonspor da sürekli PFDK'ya sevk edilmesi ve bu konuda Kulüpler Birliği'nin herhangi bir duruş sergilememesi üzerine harekete geçti. Geçen sezonun şampiyonluk kupasının kendilerine verilmesini isteyen ve bu konuda bir adım atılmamasından şikayetçi olan başkan Sadri Şener, yaptığı açıklamaların ardından sürekli olarak PFDK'ya sevk edilmesine tepki gösterdi. Kulüpler Birliği'nden de bu konuda hiç bir destek göremediği için ayrılmayı gündemine alan Başkan Şener, bu konuyu Eski Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'la da görüştü. Şener'in Kulüpler Birliği'nden ayrılma yönündeki tavırlarını Perşembe günü yapılacak olan yönetim kurulu toplantısında açıklayacağı öğrenildi.
Başkan Şener, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Kulüpler Birliği neden bizi savunmuyor. Sürekli olarak PFDK'ya sevk ediliyoruz. Buna tepki olarak biz de Kulüpler Birliği'nden ayrılmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN NELER SÖYLEMİŞTİ:
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, dün 58. Maddenin değiştirilmek istenmesi ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:
 “Futbol Federasyonu’nun almış olduğu olağanüstü genel kurul kararı var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soruya ise, “Kulüp olarak, yönetim olarak bunun değerlendirmesini yapmadık. Kişisel olarak, Asbaşkanım Nevzat beyle ve diğer kulüp başkanları ile değerlendirdim. Dün Antalya başkanı ile konuştum. Kendisi kulüpler birliği başkan yardımcısı. Kulüpler birliğinin böyle bir diktesi yok. Dolayısıyla kulüpler birliği ile alakası yok. İkincisi okuduğum, yine bu Mehmet Ai beyin tek başına bir diktesi.  Normal icra kurulu toplantısı değil de telefonla diğer yöneticileri çağırmış böyle bir şey teklif etmiş onlarda kabul etmiş. Onlarda kabul etmişler anladığım kadarıyla. Burada insanın aklına çok çeşitli sorular geliyor. Niye 26 Ocak’ta yapıyorsun bunu. Düşmeyi veya puan silmeyi yıl sonunda yapacaksan bunu da yıl sonunda yapabilirsin.

NİYE ŞİMDİ YAPIYORSUN
Niye şimdi yapıyorsun. Bunu 26’sında yapıp, 27’sinde karar mı vereceksin. Bu işlerde artık mahkeme sonucu beklenmez, çünkü mahkeme uzun sürüyor. Bizde Etik Kurulu raporu var. İsteyene bu raporu veririm. Bizle ilgili en ufak bir şey yok. Ek iddianame filan deniliyor. Bunlar ek iddianame değil, bunlarda sadece telefon konuşmaları var. Oralardan da neler öğrendik. Mesela ben çok kibar bir başkanmışım benim ağzımdan tek bir küfür çıkmamış. İnsanın üzüldüğü şeylerde var o telefon konuşmalarında.  Futbol Federasyonu seçimiyle ilgili konuşmalar var. Mesela Göksel Gümüşdağ, Erdal Atalay’ı arayarak, ‘O adam seni arar istifa et filan der’ diyor o kısım ve Selçuk İnan’ın transferiyle ilgili bir konu var konuşmalarda onlara üzüldüm. O görüşmeler sonucunda insanların samimi olup olmadığı ortaya çıkıyor. Ama şaka yapıyorum derse onu bilemem. Çünkü ses tonu nasıl bilmiyorum. Bizim Melih Gökçek ile konuşmamız gırgır yapılacak diye başlıyor. Başlangıç o zaten. Benim iki konuşmam var zaten. Bizle ilgili çok önemli bir şey yok. Zaten Etik Kurulu da onu ilan etmiş. Ek belgede yok. 19 sayfa bizim ki” diye konuştu.

BİZİM TAVRIMIZDA BÖYLE DEVAM EDECEK
Şener, “Galatasaray’ın net bir tavrı var sizin tavrınız da böyle mi?” şeklindeki soruya ise, “Evet bizim tavrımız da böyle devam edecek. Bilmediğim bir bölüm var mı bilmiyorum.  Aniden bir genel kurul kararı alındı. Genel kurulun yapısına da bir bakın.1 lig kulüpleri, kulüpler birliği, 2. lig, 3. lig ve antrenörleri topladığınızda biz hayır desek bile onlar kararı çıkartabilir. Biz, Galatasaray ve Orduspor bunun karşısındayız. Şu anda bildiklerim bunlar. Ben bir şey demiyorum ki bunu açıkla diyorum. O kadar aşikar şeyler var ki, onu teleffüz etmek istemiyorum.  58. madde lafı bile dolanmadı.58. maddeyi değiştirmiyorlar.  Küme düşmenin kaldırılmasına tabi ki karşıyız diyoruz. Bu bir cezaysa, düşüreceksin. Dünyada bunun bir kriteri var bunu yapan aşağı düşüyor. Bunun altında bazı şeylerde bulabilirsin. Bazı kulüpler ekonomik zararımız olur diye çıkıyor ortayı. Bizim durumuz çok özel bir durum. Geçen yılın mağduruyuz. Küme düşme olsun” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY’IN NE KARAR ALMIŞTI
TFF’NİN 26 Ocak’ta genel kurula gidecek olması sonrasında G.Saray da tutumunu netleştirmeye başladı. Küme düşme cezasını içeren 58. maddenin görüşüleceği kurul öncesinde bu konudaki kararını bir çok kez dile getiren sarı-kırmızılı camia, önceki gün de internet sitesinden yaptığı zehir gibi açıklamayla yinelemişti.
TFF, nedeni çok iyi anlaşılan ama dillendirilmeyen bir şekilde, yetkilerini kullanmaktan imtina ederek, kararı, daha önceden senaryosu hazırlanmış bir şekilde, genel kurula devretmektedir” ifadeleriyle bu konudaki resmi görüşünü açıklayan G.Saray, önümüzdeki hafta yapılacak Kulüpler Birliği toplantısında ipleri koparmaya hazırlanıyor.
Ünal Aysal’dan toplantıya katılıp kulübün resmi görüşünü dile getirme yetkisi alan başkan yardımcısı Adnan Öztürk, burada sert bir konuşma yapacak. 3 Temmuz’dan bu yana yapılan hataları da bir bir toplantıda dile getireceğini Aysal’a da söyleyen Öztürk, sonrasında ise sarı-kırmızılı kulübün Kulüpler Birliği’nden ayrıldığını ilan edecek.