Trabzonspor basketbol takımı, hem kendi taraftarına hem de Türk sporseverine yepyeni bir heyecan yaşatmış olmanın gururunu taşıyor. 6 yıl önce 1.Lig’e yükselen Bordo-Mavililer, kısa sayılabilecek sürede deneyim kazandı ve bu sezon EuroChallenge’ta kelimenin tam anlamıyla tarih yazdı. İlk kez mücadele ettiği Avrupa arenasında final oynayan Trabzonspor Medical Park, son saniye basketiyle kupayı kaybederken, geleceğin temelleri ise aynı gece atıldı.
Beraber izlediler

Masa hakemlerinin, “Nantarre kazandı” kararından sonra sahada büyük bir üzüntü yaşayan sporcuları, salonu dolduran binlerce taraftar teselli etti. O anlarda protokol tribününde de benzer duygular hakimdi. Maçı birlikte izleyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Medikal Park Basketbol Başkanı Abiş Hopikoğlu ve ana sponsor Medikal Park’ın patronu Muharrem Usta, üzüntüyü paylaşırken, geleceğe dair kararlı tutumları da dikkat çekiciydi. İşte 3 ismin final ve geleceğe dair değerlendirmeleri...

İbrahim Hacıosmanoğlu: Gurur vericiydi

Böyle bir turnuvanın Trabzon’da olması, takımımızın finale kalması çok güzel şeyler. Taraftar olağanüstü destek verdi, takımımız da elinden geleni yaptı ama olmadı. Ben 1.Lig’e çıkış periyodundan beri takip etmeye gayret ediyorum. Bordo-Mavi’nin olduğu her yerde olmaya çalışıyorum. Takımın başarısı gurur verici. Bu sene olmadı belki ama gelecek sezon işin üzerine kararlılıkla gidilecektir.

Ana Sponsor Medical Park’ın Sahibi Muharrem Usta: Kent hedefe ortak oldu

Biz bu işe sıradan bir sponsorluk anlaşması, ticari bir iş gözüyle asla bakmadık, bakamayız. Elbette yarışa girerken hedeflerimiz vardı ama final bizi inanılmaz derecede heyecanlandırdı. Bu kentin de heyecanımıza ortak olması ve bizimle beraber yürümesi de ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Tabi ki kupayı kazanmak tüm emeklerimizin karşılığı olacak, yorgunluğumuzu alacaktı. Fakat yine de bu yolda çok önemli bir deneyim kazandık.

Trabzonspor Medical Park Başkanı Abiş Hopikoğlu: 8-10’dan 10 binlere

Final gecesini bir rüyanın sonu değil, yeni bir hayalin başlangıcı olarak görmekteyiz. Tabi ki o son saniye basketi ve karar anı bizim için saatler kadar uzun sürdü ama sonuçta bu bir spor ve kazanmak kadar kaybetmek de doğal. Trabzonspor Medical Park gelecek sezon Eurochallenge veya bir başka uluslararası organizasyonda yine Türkiye’nin gururu olmak için gerekenleri yapacak. Bunu ben değil, pazar gecesi Hayri Gür’ü dolduran 10 bin kişi söylüyor. Uzun zamandır bu maceranın içindeyim. Salonda 8-10 kişilerden 10 bin kişilere ulaşmak zaten kazanmaktır.