Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 3 maçta 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet alarak hayal kırıklığı yaşayan Karadeniz ekibi son oynadığı Akhisar Belediyespor deplasmanda aldığı farklı yenilgiyle taraftarını üzmüştü. Alınacak galibiyetle milli araya moralli girmek isteyen Trabzonspor'un bütün planları alınan mağlubiyet alt üst etti. Teknik Direktör Mustafa Akçay, milli arada farklı planlar üzerinde durma hesapları yaparken şimdi ise takımı kafa olarak lige ve Avrupa kupası maçlarına hazırlamaya çalışıyor. Milli takımlarda olan oyuncuların yokluğu ise teknik adamı Karabüksppor maçı öncesi düşündürüyor.
Milli Takım kamplarında bulunan Onur, Aykut Demir, Yusuf, Janko, Adrian, Sol Bamba ve Zokora'ın durumlarını yakından takip eden Mustafa Akçay, milli dönüş sonrası oyuncularını mental olarak yeniden lige hazırlayacak. Milli maçlardan dönen oyuncularının psikolojik durumlarına göre hareket edecek olan tecrübeli teknik adam oyuncularıyla özel bir görüşme yapacak.

MİLLİ ARA SONRASI TRABZONSPOR 22 GÜNDE 6 MAÇ OYNAYACAK
Milli ara sonrası Trabzonspor zor bur süreç bekliyor. Spor Toto Süper Lig'de kaybetme kredesi kalmayan bordo-mavili takım Avrupa'da da zorlu maçlar oynayacak. Mücadelenin üst seviyeye çıkacağı Karadeniz ekibinde forma savaşı da kızışacak. Oyuncularını bu yönde uyarılırada bulunan Mustafa Akçay, önlerinde oynayacakları Karabükspor, Apollon Limossol FC, Kayserispor, Torku Konyaspor, Lazio ve Fenerbahçe maçlarının ligdeki kaderlerini etkileyeceğine vurgu yapıyor. Bordo-mavili takım 14 Eylül'de Karabükspor maçıyla birlikte 19 Eylül'de Apollon Limasslo 22 Eylül'de Kayserispor, 29 Eylül Torku Konyaspor, 3 Ekim S.S Lazio ve 6 Ekim'de Fenerbahçe ile karşı karışaya gelecek. Bordo-mavililer Spor Toto Süper Lig'de ve Avrupa'da 22 gün içinde 6 zorlu maç oynayacak.