TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, zor bir dönemden geçtiklerini söyledi.

Bordo-mavili kulübün, Kadir Özcan Tesisleri'nde gerçekleştirilen 38. olağan divan kurulu toplantısında konuşan Usta, bir sonraki divan toplantısının Trabzonspor tesislerinde yapılmasını arzuladığını belirtti.

Tüzük değişikliği ve kulüp aidatlarına değinen Usta, "Yaklaşık 6 bin 300 kişi aidat ödüyor ama bizim sorunumuz derin. Bu 6 bin 300 aidat ödeyen üyenin 2 bin 500'ü toplu ödeme. Çok üzücü. Yani 3 kişi tarafından 2 bin 500 kişinin parası yatırılmış. Tüzükle birlikte bütün bunları konuşmamız lazım. Bu kulübün geleceğe en düzgün şekilde taşınmasını sağlayacak bir tüzüğün yapılmasının acil bir sorumluluk olduğuna gönülden inanıyorum. Birlikte bunu başaralım. Başarmamız da şart." ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un önemli bir süreçten geçtiğini vurgulayan Usta, kulübün 2010-2011 sezonunda 50 milyon lira borcu olduğunu belirtti.

Muharrem Usta, 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nden kulübe borçları kadar para geldiğini belirterek, "Oradan aldığımız para kasada dursa Trabzonspor'un borcu yok. 5 yılda niye 600 milyon lira borca geldik? Kulübümüz, gerçekten hak etmediği bir şekilde olağanüstü buhranlı bir dalgalanma süreciyle bugün hepimizin canını sıkacak devasa boyutları önümüze dökmüş durumda." değerlendirmesinde bulundu.

Bütün başkan ve yönetimlerin emanetçi olduğunu anlatan Usta, şunları kaydetti:

"Biz emanetçiyiz. Kimse buralarda ilelebet kalmadı. Sağ duyuyla hareket ederek büyük bir camiaya hizmet edip ve geriye dönüp baktığımızda güzel sözlerle yad edilmeliyiz. Tabii ki yönetimler hata yaparlar. Başkan da yönetici de camia da yapabilir. Bana ya da yönetime çok sert eleştireler olabilir, bu son derece normaldir. Ancak bizim bu kadar önemsediğimiz kulübümüzün yöneticilerine en ağır hakaretleri yapanlara bir şey söylemediğimiz zaman bu iş olmaz."

Usta, zor bir dönemden geçtiklerini vurgulayarak, "Her bir başkanımızın, yönetimimizin zorluklardan geçtiği dönemler oldu ama bu kadar ağır bir dönemin yaşandığına beni hiç kimse inandıramaz. Başka bir şey yaşıyoruz" diye konuştu.

Tüzük çalışmalarına bir an önce başlayacaklarını anlatan Usta, aralık ayında yapılacak olağan genel kurulda kulübün bütün borçlarının açıklanacağını da dile getirdi.