61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzonspor yönetimi kendi üyesi hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Bordo-Mavililer suç duyurusu ile ilgili önce resmi internet sitesinden bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, Kulübümüz tarafından Recep Bakırtaş hakkında, T.C. Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Başkanlığı’na ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na ayrı ayrı suç duyurularında bulunulmuştur.

Kulübümüzce yapılan suç duyurularında özetle;

“Devam eden bir yargılamanın olmasına rağmen, Recep Bakırtaş'ın keşide edip kurumlara göndermiş olduğu ihtarnamede yer alan yanıltıcı ve yanlış bilgiler, hisse senetleri borsada işlem gören şirketimizin hisse senetlerinin değerinin düşmesine, kulübün ve şirketin ihtarname gönderilen kurumlar ve tüm kamuoyu ve medya nezdinde itibarının zedelenmesine, gerek taraftarların gerekse de kamuoyunun yanlış yönlendirilerek kulübün saygınlığının rencide edilmesine yol açmış olup,  Sermaye Piyasası Kanununun ve Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri uyarınca cezalandırılması talep edilmiştir.” ifadelerine yer verilmiştir.

Ayrıca yine söz konusu üye hakkında maddi ve manevi tazminat davaları da açılacağı hususunu kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

Bordo-Mavililer aynı konuyla ilgili KAP'a da bir açıklama yaptı. KAP'a yapılan açıklamada ise, "Bir süredir çeşitli medya organlarında yer alan haberler üzerine aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur. Şirketimizin hakim ortağı Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'nin sahibi durumunda olan Trabzonspor Kulübü Derneği'nin 25-26 Mayıs 2013 tarihinde yapılan Genel Kurulu'nda kabul edilen gündemin 7. maddesinin iptali talebi ile dava açılmıştır. Trabzon 1. Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2013/254 Esas sayısı ile görülen davada ilk derece Mahkemesi dava konusu maddenin iptaline ilişkin karar vermiştir. Bu karar önce Yargıtay nezdinde temyiz edilmiştir. Yargıtay 18. Hukuk Dairesince kararın onanmasını takiben, anılan karara, 10.04.2015 tarihinde karar düzeltme talebi ile Yargıtay nezdinde tekrar itiraz edilmiş olup, Yargıtay incelemesi devam etmektedir.  Bir başka deyişle söz konusu karar henüz kesinleşmemiş ve dolaysıyla icra edilebilir bir nitelikte değildir. Trabzonspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu'nun, bağlı şirketlerin ve Şirketimizin Yönetim Kurullarının görev ve yetkileri devam etmekte olup bu görev ve yetkilere ilişkin herhangi bir hukuka ve kanuna aykırı durum söz konusu değildir" ifadeleri kullanıldı.