Lille-Trabzonspor maçının ardından konuşan Trabzonsporlu futbolcular gururlu... 

YAPILACAK OLANIN EN İYİSİ
Başarılı oyuncumuz Didier Zokora maç sonrası şöyle konuştu:
"Özetle bir mesaj vermek istiyorum. Derler ki umut etmek zaferden daha değerlidir. Böyle bir durumun içindeyiz. Şampiyonlar Ligi'nde ilk maceramızdaki performans gurur verici. Inter'in 10, CSKA'nın 8, bizim 7 puanımız var. Yapılabilecek olanın en iyisini yaptık, bundan da onur duyuyoruz.
İyi bir takımın iyi kalecisi olmalıdır. Tolga bunu bir kez daha gösterdi. İyi bir rakibe karşı oynadık. Oyunun bellli bölümlerinde hakimiyeti ele geçirdilier ama Tolga onlara geçit vermedi.
İnter'i yenen bir takım olarak Avrupa Ligi'nde yolumuza devam edeceğiz. Uzun bir yol var önümüzde. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İyimseriz ve gideceğimiz bir yol var. O yolda gideceğiz."

GÜÇLÜ TAKIMLARDA ÇIKAMADI
Kaptanımız Tolga Zengin, maç sonrası şöyle konuştu: "Baktığımız zaman kendi göbeğimizi kendimiz kesemedik. Lille grubun en iyi top oynayan takımıydı ama çıkamadı. Manchester United, City, Ajax, Valencia gibi güçlü takımlar da çıkamadı. CSKA maçında son dakikalarda gol gelmiş. Direkten dönen top gol olmuş. Kısmet değilmiş. Geçmişe dönünce ahlarımız oluyor. Başkan ve asbaşkanımız buradaydı. Maça gelemediler maçtan önce görüştük. Bir üst turu onlara armağan etmek isterdik ama olmadı.
İstediğimiz gibi gitmedi ama bu oyun sisteminde iyi mücadele ediyoruz. İyi kapanan takımız. Baskılı oynayacaklarını biliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. Inter’in maçtan önce yenileceğini düşünmüyorduk. Deplasmanda alacağımız puanı aldık. Gönül isterdi ki ilk katıldığımız turnuvada üst tura çıkalım ama olmadı.
Şampiyonlar Ligi futbolun en seviyeli yeri. Burada maçları oynamak çok güzeldi. Tecrübe kazandık. Daha çok tecrübe yaşamak isterdik ama olmadı. Üst tura çıksaydık belki kolay rakip çıkardı. UEFA’da devam edeceğiz. Güçlü takımlar çıkabilir. Kurayı çekip öyle konuşmak lazım. Takım ismine bakmamak lazım, inandığımızda iyi işler yapıyoruz."

 

KEŞKE DEDİĞİMİZ NOKTALAR
Başarılı savunma oyuncumuz Giray Kaçar maç sonrası şöyle konuştu: “Maçta çok iyi bir mücadele sergiledik. Maç sonunda ise buruk bir sevinç yaşadık çünkü Şampiyonlar Ligi’nde devam etmeyi ümit ediyorduk, planlar buydu. Beraberlik veya galibiyetle dönerek turlamayı planlamıştık ama Inter’in gol yemesi bizi biraz üzdü. Biz 3. Olduk, yine de mutluyuz, arkadaşlarımı canı gönülden tebrik ediyorum”.
Golü saha içinde öğrendik ama bu bizi etkilemedi. Biz de ikinci yarı yenebilirdik rakibi, son 5 dakika risk aldılar ve biz de şansları değerlendiremedik. Buruk bir sevinç yaşadık. Şimdi UEFA’da rakiplere bakmamız lazım. Ayrıca lige de odaklanmamız lazım. Böyle maçlardan sonra zorlanıyoruz ama soyunma odasında da konuştuk, lige odaklanacağız”.
Keşke dediğimiz noktalar var tabii ki grupta. Direkten dönen toplarımız vardı onlar gol olsa ikinci turdaydık. Büyük taraftarımıza bu duyguyu yaşatmak isterdik ancak olmadı. Biz burada elimizden geleni yaptık ancak rakip takımın maçına bakmak zorundaydık, orada da istediğimiz olmayınca maalesef bu durum oluştu”.