Bordo-Mavili kulübün CAS tarafından reddedilmediğini vurgulayan Saral, "Taraftarlarımıza sorumluluklarımız var. CAS Trabzonspor'u reddetmedi. Gerekçeli kararda TFF yetkiliydi ama bu yetkisini kullanmadı notunu düşerek bize FIFA'nın yolunu açmış oldu. CAS mahkemesinde hepimiz vardık. Orada biz CAS sonrası FIFA'ya gideceğimizin izlenimini aldık. Süreç devam ediyor. Olumsuz bir durum yok aksine lehimize gelişmeler oluyor. Gerekçeli kararda "TFF kurulları tarafsız değildir." şeklinde not düşülüyor. Bu bizim lehimize bir durum. Biz buna hazırdık. Hukuk Kurulu iyi çalışmıştı ve her karara karşı hazırlıkları bulunuyor, gereken yapılacaktır." dedi.

Fenerbahçe'nin gerçekleştirdiği algı operasyonuna da vurgu yapan gökhan Saral, "Trabzonspor camiası çok güçlü ve büyük bir marka. 2010-2011 şampiyonu biziz demekten biz de usandık. Karşıda bir algı yönetimi yapıyorlar. Karşı takım taraftarlarından küfürler hakaretler oldu. Benim duruşum bu konuda gayet nettir. Yargıtay'dan o karar çıktı bu karar çıktı bunların hiç birisi 2010-2011 sezonunda şike yapılmadığını ispatlamaz. Trabzonspor'un FİFA'ya gitmesi doğal hakkıdır. Bundan kimsenin rahatsız olmasına gerek yok. Biz bunu sonuna kadar kovalayacağız ama medyaya baktığımızda hayretler içerisinde izliyorum. Bu kadar saptırma nasıl yapılır hayretle izliyorum." şeklinde konuştu. Şenol Güneş Spor Kompleksi'ndeki stadyumun kiralanması konusunda da bilgi veren Gökhan Saral,"Trabzonspor uzun bir çalışma sonrası yeni yuvasına kavuştu. TOKİ ve Gençlik Ve Spor Bakanlığı ortaklığı ile bu stat yapıldı. Biz eski stadyumumuzda da kiracıydık burada da kiracıyız. Süreç hukuki anlamda ve Trabzonspor'un menfaatleri doğrultusunda süreç izliyor. Bizim bir yatırımımız yok orada ve şartları da yerine getirmek durumundayız." ifadelerini kullandı.

Gökhan Saral sözlerine şöyle son verdi: "Muharrem Usta yönetiminde Trabzonspor çalışmalarını yapıyor. Biz doğru işler yaptığımıza inanıyoruz. Bundan sonraki süreçte yaptıklarımızın üzerine artılar koyarak dirençli, ditayetli bir Trabzonspor oluşturmaya çalışacağız. Trabzonspor tüm camia olarak ilerlemek zorundadır."