İSTANBUL (AA) - Bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek Transanatolia Ralli Raid, İzmir'de başlayıp Samsun'da sona erecek.

Les Ottomans Otel'de düzenlenen basın toplantısında, 20 Ağustos'ta İzmir Gündoğdu Meydanı'nda başlayacak yarışın, toplam 3 bin kilometrelik parkurun ardından Samsun'da tamamlanacağı açıklandı.

İzmir, Denizli, Toros Dağları, Antalya, Konya, Nevşehir, Yozgat, Sivas, Giresun ve Samsun'daki zorlu parkurlarda yarışacak ekipler, motosiklet, 4x4, buggy ve kamyon kategorilerinde mücadele edecek.

Bu yıl 'Duster' ana sponsorluğunda düzenlenecek Transanatolia'ya Türkiye'nin yanı sıra çok sayıda ülkeden 100'ün üzerinde aracın katılması bekleniyor.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Transanatolia Ralli Raid Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar, bu tip yarışların spor turizmi için büyük bir fırsat olduğunu kaydederek, "Dünyada binlerce yarışmacı, seyirci ve basın mensubu bu tip yarışlar için çeşitli ülkeleri ziyaret ediyor. Arjantin dünyanın en önemli ralli raid yarışının ülkesinde yapılması için pek çok destek ve olanak sağlıyor. Arjantin'in verdiği bilgiye göre, bu yarışların ülkelerinde yapılması, 170 milyon dolar direkt ve 450 milyon dolarlık bir katma değer sağlıyor." dedi.

Organizasyonun dünyanın bilinen en iyi 5 Cross Country yarışından biri konumuna geldiğini belirten Büyükpınar, "Bu bizim için yeterli değil. Biz Transanatolia Ralli Raid’in oluşturacağı büyük turizm potansiyelini genişletmek ve bir dünya markası haline getirmek istiyoruz. Turizmde sıkıntılar yaşanılan bu dönemde motor sporları turizminin ülke tanıtımına ve ekonomisine katkıda bulunacağına inancımız giderek artıyor." ifadesini kullandı.

Transanatolia'nın ana sponsoru firmanın iletişim direktörü Umut Canpolat da geçen sene ilk kez deneyimledikleri Transanatolia Ralli Raid’in ruhu ile Dacia Duster’ın birbirleriyle çok uyumlu olduğunu ifade etti. Transanatolia’nın 3 bin kilometrelik zorlu parkurunu, Dakar’da yarışmış dünyaca ünlü isimleri, yarış atmosferini ve arkasında çalışan profesyonel kadroyu gördükten sonra organizasyonun geleceğine inandıklarını söyleyen Canpolat, bu nedenle desteklerini arttırma kararı aldıklarını dile getirdi.

Ralli Raid organizasyonlarında ekipler, 3-15 gün arasında değişen sürelerde, bin 500 ila 10 bin kilometrelik off-road parkurlarında mücadele ediyor.