AVNİ AKER İSTANBUL’A CENNET

Trabzonspor geçen sezonu mumla arıyor.  Ligde 3 mağlubiyetini de İstanbul takımlarına karşı kendi evinde alan Trabzonspor, 1 maç eksiği ile liderle arasında puan farkı 10’a çıktı.

Avni Aker İstanbul takımlarına neredeyse cennet oldu. Geçen sezonu mumla arayan Trabzonspor, ilk mağlubiyetini 2. Haftada Avni Aker’de İstanbul Büyükşehir Belediye’ye 1-0’lık skorla aldı. Ardından 12. Haftada Beşiktaş’a da kendi evinde yine 1-0’lık skorla yenilen Trabzonspor son olarak ta dün akşam Galatasaray’a 3-0’lık skorla yenildi.  
16. Haftaya girilen ligde Trabzonspor, 1 maç eksiği ile lider Galatasaray ile arasında 10 puan fark oluştu. Galatasaray 31, Trabzonspor ise 21 puanda yer alıyor.

GEÇEN SEZON AVNİ AKER GEÇİLMEZDİ!
Trabzonspor geçen sezon 2. Hafta yine bir İstanbul takımı olan Fenerbahçe’yi 3-2’lik skorla geçmiş, ardından 7. Haftada da Beşiktaş’ı yine kendi evinde 1-0’lık skorla geçmişti. 11. Haftada da Galatasaray’ı yine Hüseyin Avni Aker’de 2-0’lık skorla yenen Trabzonspor 39 puanla lider konumunda yer alıyordu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI LİGDE TRABZONSPOR'A YARAMADI 
Trabzonspor, UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi maçı sonrası oynadığı 2 derbiyi de kaybetti. 22 Kasım 2011'de sahasında İnter ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, bu maçın ardından oynadığı evinde oynadığı Beşiktaş maçını 1-0 kaybetti. Sivasspor deplasmanında da rakibi ile 2-2 berabere kalarak 2 puan bırakan Bordo-mavililer deplasmanda oynadığı Fransa temsilcisi Lille ile 0-0 berabere kalarak Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma şansını kaybetti. Bordo-mavililer bu maçın ardından oynadığı Galatasaray maçını
ise 3-0 kaybederek ağır bir yara aldı. 

GÜNEŞ: ŞAMPİYONLAR LİGİNİN BEDELİ
Bu durumu Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, şampiyonlar ligine bağlarken,  ''Şampiyonlar Ligi'nin bedeli bize ağır oldu'' dedi. Oyuncularının UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi maçları nedeniyle fizik güçlerinde düşüşler olduğunu belirten Güneş şunları kaydetti: Bire bir boğuşmalarda ayakta kalmada sıkıntı yaşadık. Daha diri olmak lazım.  Şampiyonlar Ligi'nde oynadığımız 3 maçtan sonra ligimizde kaybettik. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz. Ama bu tip kayıplar doğaldır. Şampiyonlar Ligi'nin bedeli ağır oldu. Bu yoğun maç programında ligi kaldırmak kolay değil. Uzun seyahatlerimiz oldu. Sabah erken Saatlerde Trabzon'da olduk. Fazla antrenmanlar yapamayarak lig maçlarına çıktık. Böyle bir sezonu yaşıyoruz" dedi.