Trabzonspor, sezon başında Arabistan'ın Al Ahli külübüne 4,5 milyon Euro gibi bir bedelle sattığı Brezilyalı oyuncusu Jaja'yı geri istedi. Taraftarlarının merakla beklediği hatta bunun için internet üzerinden kampanyalar başattığı oyuncu için Trabzonspor Al Ahli külübünden alacağı olan 2,5 milyon Euro'dan vazgeçti. Durumun bu hafta içerisinde netlik kazanacağı kaydedildi.

HASAN YENER: GİRİŞİMLERE BAŞLADIK
Trabzonspor sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Al Ahli takımına yüzde 25’lik bonservis hissesini elinde bulundurmak şartıyla, 4.5 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında sattığı  25 yaşındaki hücum oyuncusu Jaja’yı geri almak için girişimlere resmen başladı. Al Ahli’de mutsuz olan ve yaklaşık bir hafta önce bu ülkeden kaçarak Brezilya’ya geri dönen, buradan da bordo – mavili yöneticilere mesaj göndererek, “Geri dönmek istiyorum” diyen Jaja’nın bu talebi olumlu yanıt buldu.
Trabzonspor Genel Sekreteri Hasan Yener, Jaja’yı transfer etmek için girişimlere başladıklarını ifade ederek, “Jaja, Türkiye’ye geri dönmek istiyor. Özel hayatına da dikkat edeceğini söyledi. Bizde görüşmelere başladık. Şu anda bir anlaşma yok. Görüşmelerin ardından bu transfer netlik kazanacak” dedi. Bu arada Jaja’nın kaçışının ardından Arap kulübü yetkilileri, Başkan Sadri Şener arasında bir görüşme yapıldı. Başkan Sadri Şener, Arap kulübü yöneticilerine, “Jaja’nın yüzde 25’i hala bizde. Ayrıca bize 2.5 milyon Euro borcunuz var. Bu şartlarda Jaja’yı bize geri vermelisiniz” dediği, Arap kulübü yetkililerinin de bu teklife çok sıcak baktığı vurgulandı. Jaja, transferinin bir hafta içerisinde gerçekleşme ihtimalinin oldukça yüksek olduğu vurgulandı.

BAŞKAN ŞENER YEŞİL IŞIK YAKTI
Bilindiği üzere Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’de birkaç gün önce yaptığı açıklanmada Jaja’nın transferine yeşil ışık yakmış ve konunun Teknik Direktör Şenol Güneş’in inisiyatifinde olduğu belirtilmişti.
Jaja’da kulüpte etkin yöneticilere ulaşarak, "Takıma tekrar geri dönmek istiyorum, bu kez her şey çok farklı olacak" dediği ileri sürülmüştü. Ayrıca vatandaşı Alanzinho’yu da arayan Jaja, takıma dönme isteğini teknik heyete de iletmesi istediği ifade edilmişti.
Bilindiği üzere Jaja ile ilgili Galatasaray külübü de devreye girmiş ancak Jaja’nın yüzde 25 hakkı Trabzonspor’da olduğu için bu transferin gerçekleşmesinin zor olduğu kaydedilmişti.
Öte yandan Şenol Güneş'in de bu transferle ilgili olumsuz bir görüşünün olmadığı ileri sürülürken, yaşanan süreçte Jaja'nın geri dönme ihtimalinin büyük olduğu kaydedildi.