Ligde üst üste aldığı mağlubiyetlerle kötü günler geçiren Trabzonspor basketbol takımından açıklama geldi. Yapılan açıklamada Bu takımın Trabzon Şehrine ait olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi;

Bizi bu kadar iddialı konuşmaya iten sebep gerek teknik ekibimize gerekse de oyuncularımıza olan sınırsız güvenimizdir. Bu inanç doğrultusunda yolumuza devam ederken, kulübümüzün içinde bulunduğu sürecin bir değerlendirmesini yapmanın da zorunlu olduğunu düşünüyoruz.

Kurulduğunun ikinci sezonunda yaşadığı şampiyonlukla BEKO Basketbol Ligi’ne yükselen takımımızın elde ettiği bu başarının yanı sıra ekonomik anlamda yaşadığı zaafiyetin artarak bugüne taşınması, sezon başında kısıtlı bir bütçeyle kadro kurmamıza sebep olmuştur.Halen, daha önceki sezonlarda kadromuzda bulunan oyuncularımızın alacaklarını ödüyor olmamız bir mazeret değil, gerçektir.

Her şeye rağmen Yönetim Kurulumuz ve Trabzon şehri kenetlenmiş,  Sayın Başkanımız Sadri Şener'in de desteğiyle, ligde tutunabilmenin mücadelesini vermekteyiz.Üstelik bu mücadelemiz, bazı menajer gruplarının kamuoyunca da malum olan tüm ayak oyunlarına  rağmen devam etmektedir.

Sadece geçtiğimiz haftaya baktığımızda, geçen yılki sponsorumuz Medical Park’ın ana sponsoru olduğu Galatasaray Basketbol Takımı’nın 10 maçlık galibiyet serisine, küme düşme mücadelesindeki en büyük rakibimiz olan Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından son verilmesi, sadece bizim tarafımızdan değil tüm spor camiası tarafından da hayretle karşılanmıştır.

Salonlarda bunlar yaşanırken, kişisel ihtirasların ve hesaplaşmaların Basketbol kulübümüz üzerinden yapılma çabalarına da şahit olmak bizleri Fazlasıyla üzmektedir.İçinde bulunduğumuz durumu ne bizler ne de her maçta Hayri Gür Spor Salonu’nu dolduran büyük Trabzonspor taraftarı hak etmektedir.

Trabzonspor Basketbol Takımı sadece ve sadece Trabzon halkının takımıdır. Emanetçi olan bizlerin bu mücadelesi ise şehrimizin sonuna kadar hak ettiği başarıları elde etmek içindir. Camiamızın kalan maçlarda da takımımıza en büyük desteği vererek bizlerle birlikte olacağını biliyoruz, kararlılığımızın arkasındaki en önemli güvence budur. Bunun dışında yapılan değerlendirmelerin ve spekülasyonların hiç birinin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur”