Gençlik ve Spor Bakanlığının organize ettiği ’Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı’ 26-29 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya Belek’te gerçekleştirilecek.
Federasyon başkanları, kulüp başkanları, akademisyenler ve çok sayıda sporcunun yer alacağı çalıştayın açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç yapacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği ’Federasyonlar Boyutuyla Türk Sporunun Geleceği Çalıştayı’ 26-29 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya Belek’te gerçekleştirilecek. Açılışını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yapacağı çalıştaya, federasyon başkanlarından akademisyenlere, kulüp başkanlarından sporculara kadar birçok önemli isim katılacak.
Yaklaşık 300 kişinin katılımıyla Maritim Pine Beach Resort Otel’de gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek çalıştay kapsamında federasyonların yönetim politikaları, olimpiyatlar, 2016-2020 ve ötesi konularında çalışmalar yapılacak. ’Federasyonların yönetim politikaları’ ana teması kapsamında, federasyon seçim sisteminin Türk sporuna etkisi, federasyonların mali ve idari bağımsızlığı, yapılanmanın verimliliği, antrenör yetiştirme ve mevcut antrenör politikaları, hukuki boyutlarıyla federasyonlar, dünyadaki federasyon yapılanma sistemleri, federasyon-kulüp-sporcu ilişkileri gibi konular ele alınacak.

YOL HARİTASI KONUŞULACAK
’Olimpiyatlar 2016-2020 ve ötesi’ ana teması kapsamında ise olimpiyat hedefleri, Türk sporunun dünyadaki konumu ve yol haritası, olimpik ve paralimpik sporcu yetiştirme politikaları ve olimpiyat hazırlık merkezleri, spor kulüplerinin olimpiyat sürecine katkıları, dünyada ve Türkiye’deki ödüllendirme sistemleri ve sporcu destek sistemleri, yüksek performans sporculuğu ve doping, yetenek seçimi, performans ölçümü ve değerlendirmesi, 2016 RİO Olimpiyatları için rakip ülkelerin sportif, idari ve mali yönden SWOT analizi gibi konular değerlendirilecek.
Federasyonlar boyutuyla Türk sporunun geleceğini planlamaya yönelik yapılacak olan çalıştay, 28 Ekim’de komisyon raporlarının katılımcılara okunması ile sona erecek. Komisyon raporları daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından değerlendirilerek ilgili kurumlarla yapılacak toplantılarda yol haritası olarak kullanılacak.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek çalıştaya Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Bakanlık Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan katılacak. Çalıştayda bakanlık yöneticilerinin yanı sıra Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu yöneticileri, spor alanında çalışmaları bulunan akademisyenler, hukukçular, federasyon başkanları, spor kulüp başkanları, spor yazarları ve yorumcuları ve çok sayıda şampiyon sporcu da yer alacak.
(İHA)