ORDU (AA) - Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Türkiye, özellikle son 10 yılda gerçekleştirdiği spor yatırımları ve ev sahipliği yaptığı organizasyonlarla uluslararası spor camiasının gıpta ettiği bir ülke durumuna geldi." ifadesini kullandı.

Gözgeç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Yıldız ve Genç Kızlar Avrupa Boks Şampiyonası'nın yarın Ordu'da başlayacağını belirtti.

Türkiye'nin kusursuz bir ev sahipliğine hazır olduğunu kaydeden Gözgeç, "Avrupa boksunun kalbi Ordu'da atacak. 19-26 Eylül tarihlerinde Durugöl Spor Salonu'nda düzenlenecek organizasyonda Türkiye dahil 20 ülkeden yaklaşık 200 sporcunun ringe çıkacak Ayrıca çok sayıda teknik görevli ve yabancı konuk da Ordu’ya gelecek." şeklinde görüşlerini aktardı.


- "Uluslararası spor camiası Türkiye'ye gıpta ediyor"


Bu önemli organizasyonun Ordu'da yapılabilmesi için çok mücadele ettiklerini vurgulayan Gözgeç, şunları kaydetti:

"Son aylarda yaşanan bazı olaylar ve 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişimine rağmen böylesine üst düzey bir organizasyonun ülkemize verilmesi önemli bir işaret. Türkiye, özellikle son 10 yılda gerçekleştirdiği spor yatırımları ve ev sahipliği yaptığı organizasyonlarla uluslararası spor camiasının gıpta ettiği bir ülke durumuna geldi. Bu organizasyonun Ordu'ya kazandırılabilmesi için canla başla çalıştık. Bu mücadelemizde desteklerini esirgemeyen başta Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Akif Çağatay Kılıç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ordu, ilk kez bir Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak."


- "Ordu'da taraftar desteğine güveniyoruz"


Federasyon başkanı Gözgeç, yıldız ve genç kızlar kategorisinde Avrupa'nın marka sporcularının Ordu’da madalya peşinde olacağına değinerek, şu ifadeleri kullandı:

"Biz de ev sahibi ülke olarak tüm sıkletlerde elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Ordu'nun marka değerine önemli katkılar sağlayacak bu organizasyonun hazırlık sürecinde yerel yönetim bazında da çok katkı gördük. Sayın Valimiz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız ve İl Spor Müdürümüz bize her konuda tam destek verdiler. Ordulu sporseverlerin de bizleri organizasyon süresince yalnız bırakmayacağına inanıyoruz. Ordu'da taraftar desteğine güveniyoruz, tüm Orduluları yarın başlayacak müsabakalara bekliyoruz."