ÇORUM (AA) - Çorum'da yarın yapılacak Türkiye Ralli Şampiyonası'nın final yarışları öncesinde seyirci özel etabı gerçekleştirildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın 7. ve son yarışı olan 43. Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporları Kulübünün (ANOK) organizasyonu ve Çorum Belediyesinin desteğiyle Çorum'da gerçekleştiriliyor.

Organizasyon kapsamında, final yarışı öncesinde seyirci özel etabı yapıldı. Vali Necmeddin Kılıç, Kültürpark'ta start öncesi yaptığı konuşmada, organizasyonun Çorum'da yapılmasından mutluluk duyduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Vali Kılıç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Haşim Eğer, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal ile bazı kurum müdürlerinin katılımıyla seyirci özel etabının startı verildi.

Startın ardından Amasya TSO fuar alanındaki parkura hareket eden pilotlar, araçlarıyla en iyi zamanlamayı yapmak için mücadele etti.

ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 43 yıldır organize edilen rallinin ilk kez geçen yıl Çorum'da düzenlendiğini anımsatarak, "Geçen yıl şampiyonanın bir ayağını burada düzenlemiştik. Bu yıl da şampiyonanın final yarışını Çorum'da gerçekleştiriyoruz. Organizasyonda 76 sporcu mücadele edecek." diye konuştu.

Bıyık, yarın Çorum Barajı mevkisinde gerçekleştirilecek final yarışındaki iki özel etabın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu ile şehit edilen Erol Olçok ile nisan ayında vefat eden TOSFED'in üst düzey yöneticilerinden Cem Celal Işık'ın adına yapılacağını bildirdi.

Sezon finali öncesinde Peugeot Sport Türkiye destekli Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez 87 puanla lider durumda yer alırken, takımlar şampiyonasında da Castrol Ford Team Türkiye 128,4 puanla ilk sırada bulunuyor.