Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Galatasaray Kulübü yönetim kurulu üyelerini kabulunun ardından dikkat çekici açıklamalar yaptı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, artık Türkiye'de şike konusunun demode olduğuna vurgu yaparak, "Mevcut mevzuat çerçevesinde kimsenin bundan sonra isteyerek göz göre göre şike olaylarına taraf olabileceği ve bulaşabileceği kanaatinde de hiç değilim" dedi.
Şike konusu artık yargının meselesi olduğunu belirten Kılıç, şöyle devam etti:  "Bunlar demode oldu. Yargı kendi kulvarında, kendi tartışma zemini ve yargılama zemininde gereğini yerine getirecektir. Bundan böyle Türkiye'de şike meselesini konuşmanın Türk futboluna ve Türk sporuna katacağı ve kazandıracağı kanaatinde değilim. Yeni haliyle bile cezalar Avrupa örneği ile kıyaslandığında son derece ağır ve caydırıcı cezalardır. Kulüp başkanları kamuoyunda ve ekonomi dünyasında değer verilen işadamlarıdır. Aynı zamanda işadamı olan ve kulüp başkanı ya da yöneticisinin şike nedeniyle tutuklanması cezaevine gönderilmesi, bırakın yargılanması ve iddianamede adının geçmesi de itibar anlamında önemli bir kayıptır. Türk futbolunu seven, Türk sporunu destekleyen herkese şu çağrıda bulunuyorum; 'Bırakalım şikeyi artık medya tartışmasın. Şikeyi siyaset tartışmasın. Şikeyi yargı makamları karara bağlasın. Bu saatten sonra doğru olan budur."
Suat Kılıç, Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu'nun aldığı maçlara gitmeme kararı ile ilgili soruya da "Trabzonspor yönetiminin maçlara gitmeme kararını ne benim yorumlamam doğru olur, ne de Galatasaray Başkanı'nın yorumlaması doğru olur. Bu konudaki yorum Trabzonspor ve federasyon yetkililerine aittir. Pozisyon yorumu yapar gibi yorum yapmamız doğru da olmaz, şık da olmaz" diyerek sözlerini tamamladı.
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal da kabuldeki konuşmasında, ziyaretten dolayı mutlu olduklarını belirterek, "Tüm sorunlarımızı bakanlığımızın desteğiyle çözmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu dostluğumuz ve işbirliğimiz devam edecek. Bizleri kabul ettikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.