SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünya çapında kendisini ispatlamış antrenörlerin Türkiye'ye gelip antrenör yetiştireceğini söyledi.

Bakan Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle olimpiyatlardan sonra yeni bir yol haritası çerçevesinde çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Bununla ilgili görüşmelerin başladığını bildiren Kılıç, "Dünya çapında kendisini ispatlamış antrenörlerin Türkiye'ye gelip antrenör yetiştirmesi konusunda adımlar atıyoruz. Sporcularımızın kendilerini çok daha iyi şekilde yetiştirebilmeleri için yapılacak altyapı yatırımlarının zaten çoğu tamamlandı. Bazı branşlar konusunda yapılması gereken adımlar var. Şimdi onları 3 ay içinde hızlıca gerçekleştirip, fiziki anlamda bitireceğiz." dedi.

Spor yönetimlerinde de bazı değişiklikler olacağına dikkati çeken Kılıç, "Spor yönetiminde olacak bazı değişikliklerle bu konuda inşallah önümüzdeki döneme çok daha yoğun şekilde hazırlanacağız. Çünkü artık yeni bir heyecana, yeni bir yönetime ihtiyaç duyduğumuzun hepimiz farkındayız. Sporun içinde olan herkes bunun farkında, önümüzdeki dönemde bunun olacağını düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


- "Samsun, sportif anlamda çok farklı bir noktaya gelecektir"


Bakan Kılıç, Başbakan Binali Yıldırım'ın Samsun'da yürütülen "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesini valilere örnek göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini anlattı.

"Sayın Başbakanımıza Samsun'da yürüttüğümüz 'Geleceğe Kulaç Atıyoruz' projesini tüm Türkiye'ye örnek göstermesi nedeniyle şükranlarımı sunuyorum." diyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Samsun Valiliğimizle beraber başlattığımız projenin amacı, çocuklarımıza yüzmeyi erken yaşlarda öğretip, sevdirip, yüzme sporu olarak da aynı zamanda olimpiyatlara yönelik kişisel gelişimlerinde iyi kullanabilmeleridir. Bu anlamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmada tatil dönemlerinde çocuklarımızı, aileleriyle görüşerek yüzme havuzu tesislerimize getiriyoruz ve yüzme öğretiyoruz."

Golf sporu için de aynısını yaptıklarını dile getiren Akif Çağatay Kılıç, "15 Temmuz darbe girişimi günü açtığımız Samsun Golf Sahası hizmete girdi. Burada da akademi açtık ve 50 gencimiz daha çocuk yaşta golf öğreniyor. Bir ay içinde ciddi bir ilerleme kaydettiler. Aralarında çok farklı kabiliyete sahip çocuklar var. Onlar da Samsun'da yetişip uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecekler inşallah." ifadelerini kullandı.

Samsun'a yeni spor tesisleri yaptıklarına işaret eden Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Diğer tüm spor branşlarında basketbolda olsun, voleybolda olsun, futbolda olsun önümüzdeki dönem açılacak atıcılık, buz pateni sahamızla birlikte gerçekten spor kenti olan Samsunumuzda önemli projeler yapacağız. Güreşte de zaten Samsunumuz geçmişte önemli bir yere sahip. Aynı zamanda Vezirköprü'de yapacağımız kamp eğitim merkezimizle beraber Samsun sportif anlamda Türkiye'de çok farklı bir noktaya gelecektir."