Ataköy Atletizm Salonu'ndaki organizasyonun ikinci gün akşam seansında yapılan 1500 metre finalinde, yarışı orta sıralarda götüren Aslı, son turda seyircilerin de desteğiyle yaptığı atakla 3. sırayı alarak, bronz madalya kazandı.

Şampiyonada dün elemelerde 4.10.95'lik derecesiyle Ayşen Barak'a ait 11 yıllık Türkiye rekorunu kıran Aslı, bu akşam finalde 4.08.74'lük derecesiyle rekorunu geliştirdi. Aslı, kazandığı bronz madalya ile Türkiye'ye dünya salon şampiyonası tarihindeki ilk madalyasını kazandırarak, tarihe geçti.

Aslı, yarışın ardından Türk bayrağıyla salonda tur atarak, kendisine destek veren seyirlere teşekkür etti.Kadınlar 1500 metrede Etiyopyalı Genzebe Dibaba 4.05.78'lik derecesiyle birinci olarak altın madalya alırken, Faslı Mariem Alaoui Selsouli ise 4.07.78'lik derecesiyle ikinci olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bu arada, yarışın başında Aslı'nın ismi anons edildiğinde, salondaki seyirciler milli atlete alkışlarla büyük destek verdi. Seyirciler yarış sırasında da Aslı'ya desteklerini sürdürdü. Kadınlar 1500 metrede yapılan madalya töreninde, sporcular madalyalarını aldılar.

"BU GECE UYUYAMAM"
İstanbul'da düzenlenen 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 1500 metrede bronz madalya alarak, Türkiye'ye ilk salon dünya şampiyonası madalyası kazandıran milli atlet Aslı Çakır Alptekin, salondaki seyircilerin coşkulu tezahüratlarının madalya kazanmasında etkili olduğunu söyledi.

Aslı Çakır Alptekin, müsabakanın ardından yaptığı açıklamada, Helsinki'de yapılacak Avrupa Şampiyonası ve olimpiyatlara dönük hazırlık yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
''Aslında bu şampiyonayla ilgili çok hazırlık yapmamıştık. Start noktasına geldiğimde madalya kazanacağım yönünde bir inanç geldi. 'Bunu başarabilirim' dedim. Son iki yüz metrede seyirciler büyük destek oldu. Güç, kuvvet geldi. Kendi ülkemde böyle bir madalya kazandığım için çok mutluyum. Şimdi hedefim Avrupa Şampiyonası. Orada da hedefim madalya kazanmak olacak.''

Aslı Çakır Alptekin, Türkiye'de atletizm tarihine geçtiği için çok mutlu olduğunu dile getirerek, ''Bu gece uyuyamam'' dedi.