BEŞİKTAŞ İCRA KURULU BAŞKANI CEM BİLGE:
"SUÇLAMALARIN CİDDİLİĞİNİN YANINDA SUNDUĞUMUZ SAVUNMA VE UEFA`NIN İYİ NİYETİMİZE OLAN İNANCI CEZANIN SADECE MADDİ OLARAK VERİLMESİNİ SAĞLADI"
"UEFA BİZİ CİDDİ ŞEKİLDE UYARARAK, BUNDAN SONRA DA KULÜBÜMÜZÜN MALİ YAPISINI TAKİP EDECEKLERİNİ BELİRTTİ"
"5 YIL İÇİNDE BÖYLE BİR OLAYIN YAŞANMASI HALİNDE AVRUPA KUPALARI`NDAN MEN CEZASI 1 YILLA SINIRLI KALMAYACAK"
"NORMAL ŞARTLARDA UEFA`NIN 2 HAFTA İÇİNDE KARAR VERMESİ BEKLENİYORDU, ANCAK YÖNETİM KURULUMUZA OLAN GÜVENLERİ VE YAPTIĞIMIZ SAVUNMA SONUCU KARARI BUGÜN İÇERİSİNDE ALDILAR"
"500 BİN EURO PARA CEZASINA İTİRAZ ETMEYECEĞİZ"
Beşiktaş`ın, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi ile mali konularla ilgili yaptığı görüşme sona erdi.
Siyah Beyazlı kulüp, 20 Nisan tarihinde Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları`nın 65. maddesi futbol kulüplerinin vadesi geçmiş borçların olmaması ve 66. maddesi çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına ilişkin hükümleri yerine getirmediği için UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi`ne sevk edilmişti. Yaşanan bu sevkin ardından Siyah Beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman ve 3 avukat bugün savunma vermek üzere Avrupa Futbol Federasyonları Birliği`nin (UEFA) İsviçre`nin Nyon kentindeki merkezine gitmişti. Başkan Orman`ın bizzat katıldığı görüşmede, savunması disipilin kuruluna sunulan Beşiktaş ile ilgili karar verildi. Karar süreci normal şartlarda iki hafta sürmesi beklenirken, Siyah Beyazlı kulübün savunmasını başkan düzeyinde sunması ve ortaya koyduğu düzenli savunma nedeniyle toplantı sonunda karar açıklandı.
CEM BİLGE: "SUÇLAMALARIN CİDDİLİĞİNİN YANINDA SUNDUĞUMUZ SAVUNMA VE UEFA`NIN İYİ NİYETİMİZE OLAN İNANCI, CEZANIN SADECE MADDİ OLARAK VERİLMESİNİ SAĞLADI"
Konu ile ilgili açıklama yapan Beşiktaş Kulübü İcra Kurulu Başkanı Cem Bilge, çok ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalınan bugünkü görüşme sonunda UEFA`nın, Siyah Beyazlı kulübü Avrupa Kupaları`ndan 1 yıl men etme cezası vermediğini, sadece 500 bin Euro para cezası verdiğini açıkladı ve şunları söyledi:
"UEFA ile bugün yapılan görüşmede kulübümüze mali konularda yapılan çok ciddi suçlamaların savunmasını yaptık. Başkanımız Fikret Orman ve avukatlarımız, yapılan suçlamaların savunmasını belgelerle ortaya koydu. Görüşme sonrası UEFA, kulübümüze sadece 500 bin Euro para cezası vermeyi kararlaştırdı. Ancak Avrupa Kupaları`ndan bir yıl men edilme cezası verilmedi. UEFA`nın cezayı sadece maddi olarak vermesinde, bugün yapılan görüşmede başkanımız Fikret Orman`ın bizzat yer alamsı önemli rol oynadı. UEFA yetkilileri yapılan görüşmede Beşiktaş`ın yeni yönetiminin iyi niyetine ve ortaya koyduğumuz yeni yapılanmaya güvenlerinin tam olduğunu dile getirmişler. Yeni göreve başlayan bir yönetim olarak kulübün mali disiplini için projelerimizi de UEFA`ya sunduk. Suçlamaların ciddiliğinin yanında sunduğumuz savunma ve tekrar vurguluyorum, UEFA`nın iyi niyetimize olan inancı cezanın sadece maddi olarak verilmesi sağladı. Avrupa Kupaları`ndan men cezası ortadan kalktı. Ancak UEFA bizi ciddi şekilde uyararak bundan sonra da kulübümüzün mali yapısını takip edeceklerini belirttiler. 5 yıl içinde böyle bir olayın yaşanması halinde Avrupa Kupaları`ndan men cezası 1 yılla sınırlı kalmayacak. Normal şartlarda UEFA`nın 2 hafta içinde karar vermesi bekleniyordu, ancak yönetim kurulumuza olan güvenleri ve yaptığımız savunma sonucu kararı bugün içerisinde aldılar."
İcra Kurulu Başkanı Cem Bilge, ayrıca verilen 500 bin Euro ceza için itiraz etmeyecekelerini sözlerine ekledi.