UEFA'nın internet sitesinde yer alan habere göre, UEFA İcra Komitesi, hafta sonu İsviçre'nin Lozan kentinde yaptığı toplantıda futbolcuları yakından ilgilendiren bir karar aldı.

Komite, bir futbolcunun kulübünün dışında bir yatırım fonu veya üçüncü bir şahısça, bonservisi başta olmak üzere, tüm pazarlama ve satış haklarının alınıp satılmasına olanak sağlayan ''Üçüncü şahıs mülkiyeti''ne, ''karşı'' bir tutum sergileyeceğini açıkladı.

Komitenin bu kararının ardından, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) dünya çapında bir mevzuat değişikliğine gitmesi bekleniyor.

UEFA İcra Komitesi, FIFA konuyla ilgili gerekli adımları atmasa bile, Profesyonel Futbol Strateji Konseyi'ne (PFSC), UEFA turnuvalarında üçüncü şahıs mülkiyetine ilişkin düzenleme yapması için yetki verdi.

UEFA Başkanı Michel Platini, toplantının ardından yaptığı açıklamada, konuyla ilgili kesin kararlılığını belirtti. Platini, ''Bazı takımlardaki futbolcuların finansal bir şirkete veya şahıslara ait olmasının iyi bir fikir olduğunu düşünmüyorum. Bu, ahlaken de doğru bir şey değil. Bu konu hakkında kafa yorduk ve FIFA'dan konuyla ilgilenmesini istedik'' dedi.