Türkiye Futbol Federasyonuna 58. Maddenin yerine ek bir madde ile bir defaya mahsus puan silme cezası uygulanması konusunda onay veren ve bu konuda TFF’ye “Minimum cezan -12 puan olmalı” emri veren UEFA bu konudaki genel uygulama konusunda da kriter koydu. TFF’nin “Kimden ne kadar puan silmeliyiz ?” sorusuna UEFA’nın “Takımlara vereceğin en az ceza – 12 puan olmalı. Ama en önemlisi vereceğin cezalarda kriterin, birincisi ; tatmin edici olmalı, ikincisi asla takımları yok edici olmamalı. Bu kriterler eşliğinde bu puan silme eylemini tamamlayabilirsiniz” dediği ortaya çıktı.

MİNİMUM – 12 MAKSİMUM - 25

UEFA’nın puan silme ile ilgili koyduğu kriterin ardından şimdi akıllara “Kimden kaç puan kesilecek ?” sorusu gelmeye başladı. Her ne kadar FİFA, 6 maçta uygunsuz futbolcu oynattığı için Sion takımından 36 puan silinmesine karar vermesine rağmen TFF’nin vereceği puan silme miktarının bu sayıları bulmayacağı öğrenildi. Puan silme olayının TFF genel kurulu tarafından onaylanması halinde ilgili takımlara verilecek cezaların -12 puan ile maksimum - 25 puan arasında olacağı öğrenildi.

EN KISA SÜRE İÇİNDE KARARI VERİN

UEFA’dan gelen bu mektupla ilgili birkaç ayrıntı daha ortaya çıktı.TFF heyetinin geçen hafta ziyarette dile getirdiği bu yazılı talebe UEFA’nın prensiplerine aykırı olduğu için soğuk baktığı öğrenildi. UEFA, özellikle G.Saray kulübü başta olmak üzere bir çok kulübün bu yönde bir talebi olması üzerine yazılı onay verdi. UEFA Türkiye’de yaşanan şike sürecinden o kadar sıkılmış olacak ki, dün gönderdiği mektubunu, “Biran evvel en kısa süre içinde bu soruşturmayı tamamlamanız dileğiyle” sözleriyle noktaladı.

ÖNERGEYİ TFF DEĞİL KULÜPLER HAZIRLAYACAK

Perşembe günü Ankara’da yapılacak olan TFF olağanüstü genel kurulunda gündeme gelecek olan “ek madde” önerge metninin kulüpler birliği tarafından hazırlanacağı öğrenildi. Bu konuda TFF Cuma günü kulüplere kriterlerle ilgili bilgileri aktardı. Pazartesi günü de UEFA’dan gelen mektubun bir kopyasını ve Türkçe metnini Kulüpler Birliği Vakfı’na göndererek, “Bu şartlar altında önergenizi hazırlayın” dedi. Kulüpler Birliği genel kurul öncesi hazırlayacağı teklifi TFF Genel Kurul Divan Başkanlığına sunacak.

AVRUPA KUPALARI 1 DEFA YOK

Bu arada UEFA’nın bu yazıda ayrıca TFF tarafından ceza verilecek olan takımları otomatik olarak önümüzdeki yıl avrupa kupalarına almayacağına ve verilecek cezalara göre bazı takımlar için bu sürenin artabileceğine yer verdiği belirtildi.

TFF YARIN TOPLANIYOR... Haberi okumak için tıklayın