UEFA, İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen UEFA Antrenör Eğitimi Kursiyer Değişim Programı'nın ardından Türkiye Futbol Federasyonu'na yolladığı yazıda organizasyona katılan Türk delegasyonuna övgüde bulundu.

UEFA Futbol Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Frank K.Ludolph'un imzasını taşıyan metinde, UEFA tarafından eğitimlerin verildiği, futbol dünyasının önemli isimlerinin konuşmacı olarak katıldığı, Türkiye'nin yanı sıra Litvanya, Letonya ve Slovakya'dan eğitim direktörleri, eğitmenler ile Pro Lisans kursiyerlerinin uygulamalarını sunduğu etkinlikte Türk ekibinin performansı "mükemmel" olarak nitelendirildi.

Yazıda ayrıca UEFA ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında eğitim alanındaki işbirliğinin artarak devam edeceği, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Antalya'da yapılan UEFA A Lisans Kursu'na UEFA Gözlemcisi Andreas Morisbak tarafından destek verildiği belirtildi.

UEFA Antrenör Eğitimi Kursiyer Değişim Programı ilgili UEFA'nın resmi sitesinde yer alan haberde ise Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Gelişim Direktörü Tolunay Kafkas ile Pro Lisans kursiyeri sıfatıyla Nyon'da bulunan Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'in organizasyonla ilgili görüşlerine yer verildi.

Tolunay Kafkas etkinlikte UEFA'nın Study Group çalışmalarında olduğu gibi bilgi birikimlerini artırma fırsatı bulduklarını belirtirken, organizasyon nedeniyle UEFA'ya teşekkür etti. Mehmet Özdilek ise programdan çok önemli kazanımlar elde ederek ve özgüveni artmış bir şekilde döndüklerinin altını çizdi.