Bu sene Voleybol 2. Ligi’nde mücadele edecek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakentspor Bayan Voleybol Takımı, Azerbaycan 1. Ligi takımlarından Azeryol Bakü forması giyen Ukrayna Milli Takım Oyuncusu Anna Stepaniuk ile sözleşme imzaladı.
Voleybol 1. Ligi’ne çıkmak için iddialı bir kadro kurma çabası içerisinde olan Anakentspor Bayan Voleybol Takımı, ünlü Ukrayna Milli Takım voleybolcusu Smaçör Anna Stepaniuk’u Azerbaycan 1. Ligi’nden Türkiye 2. Ligi’ne transfer ederek büyük bir başarıya imza attı. Azerbaycan ekibi ile geçen sene CEV Cup’ta mücadele eden Anna, Türkiye’ye Samsun ekibinin hedeflerini başarmak için geldiğini söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi binasında gerçekleşen imza töreninde kulüp başkanı Kadir Koçak, yeni transferin takıma büyük katkı sağlayacağını söyledi.
İmza sonrasında açıklamalarda bulunan ve Türkiye’de yaşanan olayların bir benzerinin de ülkesi Ukrayna’da yaşandığını dile getiren Anna, “Ukrayna’da ligin kalitesi çok iyi değil. O yüzden geçen sene Azerbaycan Liginde oynadım. Azerbaycan’daki kulüpler de bu sene mali kriz içerisindeler. Anakentspor Bayan Voleybol Takımını daha önceden de biliyordum. Konuştuğumuz arkadaşlarımız da bana gerekli bilgileri verdiler. O yüzden Türkiye ve Samsun’u seçtim. Menejerim de kulüple ilgili güzel bilgiler aktardı bana. Kulübün hedefleri hakkında konuştuk. Ben de bu hedefleri başarmak için Samsun’a geldim. Benim ülkemde de bir savaş problemi var. Burada da bir kalkışma girişiminde bulunuldu. Şu ana kadar hiçbir endişeye kapılmadım” dedi.
Daha önce ülkesinde ve Azerbaycan’da görev yapan Anna, ayrıca 50 kez de Ukrayna Milli Takım forması giydi.
(İHA)