Trabzon’un Arsin ilçesinde yaşayan Murat Özbakır’ın, Adana’da dikkatsizlik sonucu amcasına ait kamyonun altında kalmasıyla büyük oranda hasar gören ve ‘kesilecek’ denen sağ bacağı Trabzon Yıldızlı Güven Hastanesi’nde yapılan bir dizi tedavi ile kurtuldu.
Yaklaşık 4 ay önce amcası Ömer Özbakır’a ait kamyon ile sevkiyat yapmak üzere Adana’ya giden Murat Özbakır, Adana’da araçlarının yanlış yöne girmesi sonrasında araçtan inerek amcasına geri manevra yapması için yardımcı olmak istedi. Kamyonu ile geri manevra yapan amca Ömer Özbakır’ın bir anlık dalgınlığı sonrasında Murat Özbakır kamyon tekerlerinin altında kaldı. Yaklaşık 25-30 metre tonlarca ağırlık altında sürüklenen Murat Özbakır’ın sağ ayağı kaza sırasında büyük oranda hasar gördü. Bacak dokusunun büyük bir bölümünü kaza esnasına kaybeden Murat Özbakır getirildiği Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından doktorlar yaralı ayak için ‘kesilecek’ kararı verdiler. Ancak Murat Özbakır’ın ailesi bu kararı kabul etmeyerek evlatlarını memleketi Trabzon’a getirdiler.

3 AYDA 6 AMELİYAT VE 40 NARKOZLU PANSUMAN GEÇİRDİ
Trabzon’a gelen aile YıldızlıGüven Hastanesi Genel Müdürü ve Tıbbi Direktörü Kemik Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Yusuf Aşık’a ulaştı. Opr. Dr. Yusuf Aşık tarafından kontrol edilen Özbakır, hemen ameliyata alındı. Murat Özbakır “Adana’da ayağım kesilecek dediklerinde çok korkmuş ve üzülmüştüm. Trabzon’a geldiğimde burada yapılan ilk kontrolümü yapan doktor yaramı görünce dayanamadı ve dışarı çıktı. Koşarak ameliyathaneyi hazırlattı. Sonrasında ameliyatı gerçekleştirecek doktorlar arasında da kesilecek-kesilmeyecek anlaşmazlığı yaşandı. Ancak Opr. Dr. Yusuf Aşık doktorumuz sağ olsun ‘bu ayak kesinlikle kesilmeyecek’ demesiyle tedavi sürecim başladı. 6 ameliyat geçirdim. Yaramın acısına dayanamadığımdan 40 kez narkoz alarak pansuman tedavisi gördüm. Doktorlarımız sağ olsun, Allah’a şükür şu anda yavaşta olsa yürüyebiliyorum. Yeni emeklemeye başlamış çocuk gibi hissediyorum kendimi” dedi.
Anne Melahat Özbakır oğlunun tekrar yürümesini çok arzu ettiğini kaydederek “Oğlum sanki dünyaya tekrar gelmiş gibi. Onu görünce kaza sonrasındaki haline nasıl dayandığıma şaşırıyorum“ diye konuştu.

“3 AYDA PROTEZE ALIŞACAĞINA 3 AYDA YÜRÜMESİNİ SAĞLADIK”
Trabzon Yıldızlı Güven Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Yusuf Aşık ise uzun ve yorucu bir tedavi süreci atlattıklarını ama önemli olan Murat’ın tekrar yürümesi olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Murat bize geldiğinde ayağı kesilecek denmişti, biz de kendi aramızda bu kararı verirken zorlandık ama şimdi aldığımız kararın ne kadar doğru olduğu gördük. Bacaktaki yara çok büyük ve derindi. Neredeyse doku yok denecek kadardı. Vücudun sağlam yerlerinden dokular alınarak yarayı kapattık ve sonrasında uzun bir pansuman evresiyle bacağı işlevsel hale getirmeyi başardık. Hastamızın ayağı kesilmiş olsa verilecek protez ayağı verimli kullanabilmesi için 3 aydan fazla zamana ihtiyacı vardı. Biz bu süreyi o bacağı kurtarmak için ayırdık ve bu gün hastamız kendi ayağıyla yürür halde. Bu bizim hastanemiz ve Trabzon sağlık camiası için büyük bir başarı” şeklinde konuştu.