ORDU (AA) - Ünye Bedensel Engelliler Kulüp Başkanı Nihat Yerlikaya, "Ünye’de artık engelli evden çıktı ve sosyal hayatın içinde oldu" dedi.

Yerlikaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli bireylerin her geçen gün spora daha çok ilgi duyduğunu, kulüp olarak branşlarda ve sporcu sayısında artış kaydettiklerini söyledi.

İlçede 1,5 yıl önce 4 branşta 20 sporcuyla çalışmalara başladıklarını ve bugün 75 lisanslı olmak üzere 175 sporcunun kulüp bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Yerlikaya, kulübe her geçen gün sporcu ilgisinin arttığını dile getirdi.

Yerlikaya, Türkiye'deki sayılı engelli spor kulüpleri içerisine girdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kulübümüzde 14 kişiyle başladığımız okçuluk branşında 75 lisanslı sporcumuz var. Bunun yanı sıra kulübümüz bünyesinde halter, bilek güreşi ve basketbol olmak üzere toplam dört kategoride 175 sporcumuz var. Basketbol branşından da basketbol tekerlekli sandalye eksiğimiz var. Bununla ilgili federasyonlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Ünye Spor Salonundaki çalışma da tamamlandıktan sonra Ünye'nin engelli sporu ile ilgili çehresi tamamen değişecek. Ünye'de artık engelli evden çıktı ve sosyal hayatın içinde oldu. Kulüp olarak Türkiye'nin sayılı engelli kulüpleri arasına girdik."