Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, ""15 Temmuz sürecinin Türk futboluna katkı sağlayacağına inanıyorum" DEDİ.
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi’nin yeni sezon öncesi bilgilendirme yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yemeğe Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Genel Sekreter Gençağa Meriç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Egemen de katıldı. Başkan Muharrem Usta’nın konuşmasından önce TSYD Trabzon Şubesi Başkanı Murat Taşkın, yeni sezonda uygulanacak olan kurallarla ilgili meslektaşlarını bilgilendirdi.
Daha sonra söz alan Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, Trabzon’un şehir olarak Trabzonspor ile çok iç içe olduğunu belirterek, "Trabzon ve Trabzonspor’un birbirinden ayrılmayacağı gerçekten dünyada eşi benzeri nadir görülen bir olgudur. Herkes işini iyi yaparsa Türkiye’de her şeyin daha iyi olacağı kesin. Belki de 15 Temmuz sürecinde yaşananlara da baktığımızda ve spor tarafından bakacak olursak ki hepimize bir ders çıkıyor. Liyakat bir ülkenin en temel sorunu. Liyakat esasına göre bir düzen çalışıyorsa gerçekten her şey yerli yerine çok rahat oturabiliyor. Tabi liyakat söyleyince benim sizlere liyakatla ilgili söyleyeceğim bir şey yok. Önce çuvaldızı kendimize batırmamız gerekiyor. Trabzonspor’u yönetenler olarak bizim liyakate dikkat etmemiz gerekiyor. Bu söz tabi ki biz yöneticilere ama gerçekten ülkemizin böyle bir sorunu olduğu da kesin. Haliyle yeni sezonda ülkemizde yaşananlara da baktığımızda ümit ederim ki hep beraber daha iyisini yapabilme adına taraf olmaktan uzak, daha çok el ele verebildiğimiz daha çok birliktelik sağlayabildiğimiz, daha çok birbirimize destek olabildiğimiz pozitif yönlerin ve pozitif enerjinin daha çok öne çıkabildiği bir süreci yaşıyor oluruz" dedi.

"Yeni sezonun Trabzonspor ve Türk futbolu için değişim yılı olmasını gerektiğini düşünüyorum"
Yeni sezonun Trabzonspor için ve özellikle Türk futbolu için değişim yılı olması gerekir diye düşündüğünü belirten Usta, "Spor anlamında ülkemizin başarısı ve harcamış olduğu ekonomi istatistik olarak kıyaslandığından malumdur ki maalesef iyi bir yerde değiliz. Bunda her birimizin bir payı var. Futbolcusundan, yöneticisine, gazetecisine kadar herkesin bir payı var. İnşallah bu sene ülke için daha farklı bir yıl olur. 15 Temmuz süreciyle ülkede futbol takımlarının birbirine taraftarları nezdinde bakışında bir değişiklik olabilir mi? İşte bu deplasman yasakları, taraftar yasakları gibi bahsettiğimiz soruna umut ediyorum ki çeşitli girişimlerle hep beraber pozitif anlamda katkı sağlamış oluruz" ifadelerini kullandı.

"Trabzonspor’a katkı sağlayanları ve sağlamayanları tarih yazacaktır"
Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta, bordo-mavili kulübün bu kent için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bizim için Trabzonspor, bu kentin insanları için vazgeçilmez unsur. Trabzonspor’un 50 yıllık mazisinde gerçekten büyük gayretlerle oluşturulmuş olan bir markası var. Bu marka ile ilgili üzerine taş koyabilir, tuğla koyabilirsek, katkı sağlayabilirsek tarih bizi bunlarla yazacak. Elbette buraya katkı sağlamayanlarla ilgili de tarih bir şekilde kara sayfalarına silinmeyecek bir şekilde nakşediyor. Biz bu bilinçle Trabzonspor’a katkı sağlamak için iyi niyetle yolculuğa çıktık. Her birimizin buna katkı sağlayacağına inanıyorum. Yeni sezonun Trabzonspor’a Türk futboluna başarılı geçecek bir yıl olarak damga vurmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
(İHA)