ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 2016 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında Avrupa 3’üncüsü olan Enes Tanrıverdi’yi ödüllendirdi.

Öğrenim gördüğü Özel Altaş Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Namık Altaş, Okul Müdiresi Ferahnaz Kalyoncu ve Babası Kadir Tanrıverdi ile birlikte Enes Tanrıverdi’yi makamında kabul eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, başarısından dolayı Enes Tanrıverdi’yi kutladı.

18-27 Ağustos 2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen ve 49 Avrupa ülkesinden yarışmacının katıldığı, 2016 Yaş Grupları Satranç Şampiyonasında, 12 yaş kategorisinde Avrupa 3’üncüsü olan Enes Tanrıverdi’nin büyük bir başarı elde ettiğini ve kendilerini gururlandırdığını belirten Vali Balkanlıoğlu, "Enes Tanrıverdi, 49 ülkenin çok sayıda sporcu ile katıldığı bir şampiyonada, Avrupa’nın en iyi satranç oynayan, satrancı iyi bilen insanlarla kapıştı ve Avrupa 3’üncüsü oldu. İnşallah birincide olur. Türkiye’nin namını daha da büyütür. Hem de ülkemizde örnek bir çalışma olur. Başka kardeşlerine, abilerine örnek olur. Enes yavrumuzu çalıştıran hocalarını, öğretmenlerini, ailesini de tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. dedi.

Vali ayrıca başarılı öğrenciyi altınla ödüllendirdi.

Özel Altaş Koleji öğrencisi ve Satranç Milli Takım sporcusu olan Enes Tanrıverdi de, "Daha çok çalışıp, kendimi geliştireceğim. Uluslararası şampiyonalarda daha iyi dereceler alarak, ülkemi en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu.