GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Romanya'da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası'nda ikinci olan bilek güreşçisi Şükriye Yılmaz ile atletizm milli takımına seçilen 7 sporcuyu ödüllendirdi.

Vali Yavuz, Şükriye Yılmaz ve atletler ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, atletizm antrenörü Ertuğrul Sarı ve bilek güreşi antrenörü Davut Altuntaş'ı makamında kabul etti.

Sporcuların çok güzel performans sergilediklerini belirten Vali Yavuz, "Şu anda milli takımda yer alan Gümüşhaneli sporcular burada. Olimpiyatlarda, dünya şampiyonalarında, Avrupa Şampiyonalarında, Balkan Şampiyonalarında Gümüşhaneli olarak Türkiyemizi temsil eder hale geldik." dedi.

Sporcuların, Gümüşhane'nin tanıtımı anlamında çok büyük hizmet ve katkı sağladıklarını dile getiren Vali Yavuz, bunu takdir ettiklerini söyledi.

Vali Yavuz, katıldığı ilk şampiyonada Türkiye ikinciliği, Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda ise Avrupa ikinciliği elde eden Şükriye Yılmaz'ın, büyük bir başarıya imza attığını vurgulayarak, "Bu bire bir, tam manasıyla güç mücadelesidir. Davut hocamızla çok disiplinli ve dirayetli çalıştılar. Neticede Şükriye kızımız bunu başarmış oldu. Bundan sonra 1-7 Ekim'de Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenecek dünya şampiyonasına gidecek olan milli takımda yer alacak." diye konuştu.

Gümüşhane'nin hem kış sporları hem atletizm hem de diğer branşlarda Türkiye'de haklı bir konumu elde ettiğini, daha iyi olması için şehrin tüm dinamiklerinin destek vermesi gerektiğini kaydeden Vali Yavuz, "Bu konuda yerel dinamikler, bu memlekette yaşayan ve karar mekanizmalarının bunları seslendirmesi gerek. Bu işler yola girdiğinde şehre daha da katkı sağlayacak. Bu çocuklarımız başarılı olmaya devam edecek. Bu memleket hak ettiği yere emin adımlarla ilerliyor. Bunu sağlamak hepimizin görevi." ifadelerini kullandı.

Vali Yavuz, konuşmaların ardından sporculara tam altın ve çeşitli hediyeler takdim etti.